fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

הכל מתחיל מבצל קצוץ, שמקרמלים לאט לאט, עד לקבלת צבע זהוב וריח מושלם, ואת כל הטוב הזה משדכים לבצק רך ואוורירי. לחמניות בצל מקורמל עם טעם וארומה משגעת, ממולאות בחמאה ומוצרלה ומעוצבות בצורת סהרון. תוכלו כמובן לעצב את הלחמניות בצורת עיגולים, קשר או כל צורה אחרת שתרצו. מושלמות לארוחת ערב בליווי סלט קטן.

לחמניות בצל מקורמל | צילום: ספיר דהן
לחמניות בצל מקורמל | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת לחמניות בצל מקורמל – כ-8 יחידות

לבצק

  • 2 בצלים גדולים + 2 כפות שמן (ראו הערות במתכון).
  • 560 גרם קמח (4 כוסות).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 80 מ”ל חלב (4\1 כוס + 2 כפות).
  • 270 מ”ל מים (כוס+ 3 כפות).
  • 10 גרם מלח (כף).

למילוי

  • 80 גרם חמאה רכה.
  • כ- 2\1 שקית גבינת מוצרלה מגורדת.

להברשה

  • ביצה טרופה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצל המקורמל: על מחבת רחבה מניחים את השמן, ומחממים על אש נמוכה. קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות בינוניות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל, ומקרמלים על אש נמוכה עד לגוון זהוב (קירמול הבצל לוקח זמן, ערבבו מידי פעם ותנו לו להתקרמל היטב). כשהבצל מוכן, מכבים את האש ומשאירים לצינון.
  2. הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים וחלב, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והמים, ולשים במהירות נמוכה כ-5 דק’ עד שהבצק מתאחד ונעשה דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דק’ עד שהוא נטמע.
  3. מוסיפים אל קערת המיקסר את הבצל המקורמל (אין צורך לסנן את השמן), ולשים עוד כ-5 דק’. שימו לב שהבצק צריך להיות במרקם דביק.
  4. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ומעבירים את הבצק לתוכה. מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
  5. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומניחים את כדור הבצק. מקמחים גם את הבצק ובעזרת סכין חוצים אותו ל-2. לאחר מכן חוצים כל כדור ל-4 חלקים שווים (סה”כ 8 כדורים).
  6. מקמחים שוב את משטח העבודה במעט קמח, ומרדדים כל כדור לעלה דק.
  7. מורחים חמאה רכה, ומפזרים בצד אחד גבינת מוצרלה מגורדת. בצד הנגדי יוצרים רצועות בינוניות (תוכלו להיעזר בסירטון). מגלגלים מהצד עם הגבינה אל הצד עם הרצועות.
  8. מעגלים מעט ליצירת ״סהרון״, ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מכסים במגבת נקייה, ומתפיחים כ-30 דק’. בזמן שהלחמניות תופחות מחממים תנור ל-200 מעלות.
  10. מברישים בביצה טרופה, ואופים כ-25-30 דק’ או עד להשחמה.
  11. מצננים מעט וזוללים לצד סלט ירקות.

אולי תאהבו גם: לחמניות שום | לחמניות מתוקות | לחם תפוחי אדמה | לחמניות קשר ביתיות | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.