fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אין כמו עוגת שוקולד צ’יפס ביתית שמביאה איתה ריח מתוק של אפייה לבית! והמתכון הזה – בדיוק מה שצריך כשבא לכם משהו מתוק, קליל וטעים בטירוף. עוגה פרווה, רכה ומלאה בשוקולד, שמתאימה גם לארוחות חג או שבת וגם לימים שפשוט מתחשק להתפנק עם כוס קפה.

עוגת שוקולד צ'יפס | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד צ’יפס | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית אינגליש קייק 30 ס״מ

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 180 גרם שמן (3/4 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 220 גרם קמח (כוס וחצי + כף).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית שטוחה).
  • 60 מ״ל חלב שקדים / סויה (רבע כוס)
  • 80 גרם שוקולד צ’יפס (כ-חצי כוס).

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר. מקציפים למשך כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

  3. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים תמצית וניל ולאחר מכן את השמן בהדרגה עד לספיגה מלאה.

  4. מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה יחד, ומוסיפים אל קערת המיקסר מעט בכל פעם עד להטמעה. לאחר שהקמח נטמע מוסיפים את החלב הצמחי (ניתן להמיר גם בחלב רגיל או מיץ תפוזים).

  5. מקפלים את הבלילה בעזרת לקקן כדי לוודא שלא נשארו גושים של קמח בתחתית.

  6. מקמחים את השוקולד צ’יפס בכף קמח, מוסיפים לבלילה ומקפלים בעדינות להטמעה.

  7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים את הבלילה ומפזרים עוד קצת שוקולד צ’יפס מעל. אופים כ-55-60 דקות. שימו לב: אם בחרתם לאפות את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות מאלומיניום, אין צורך בנייר אפייה – יש לשמן את התבניות בלבד. בנוסף, זמן האפייה יתקצר, ויש לבדוק את העוגות לאחר כ-40 דקות.

    אולי תאהבו גם: עוגת שיפון | עוגת שוקולד שמנת | עוגת שוקולד רכה וגבוהה (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.