⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
את העוגה הזו הכנתי לכבוד יום ההולדת של אחי. עוגת שכבות מהממת ביופיה (התמונות מדברות בעד עצמן), עשויה משכבות דקות דקות של טורט שוקולד, ובין כל שכבה ושכבה תיתקלו בקרם שנטילי מטריף חושים. העוגה עשירה בטעמים ונמסה בכל ביס. אם אתם מחובבי השוקולד (האמת שגם אם לא, אי אפשר שלא לאהוב אותה) זאת עוגת שכבות שאתם חייבים להכין, ופלוס נוסף – היא ללא גלוטן וכשרה לפסח!
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
לטורט שוקולד
- 6 ביצים M מופרדות לחלמונים וחלבונים.
- 100 גרם שוקולד מריר.
- 80 גרם חמאה.
- 10 גרם קקאו.
- 100 גרם סוכר לבן.
- קורט מלח.
קרם שנטילי שוקולד
- 140 גרם שוקולד מריר.
- 80 מ”ל חלב.
- כפית תמצית וניל.
- 30 גרם סוכר לבן.
- 300 מ”ל שמנת מתוקה.
לטופינג
- 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- 2 כפות פודינג וניל.
- כפית תמצית וניל.
- 4\1 כוס חלב.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתחילים בהכנת הטורט: בקערה מתאימה למיקרו שמים חמאה ושוקולד, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומניחים לצינון.
- בקערה נוספת מערבבים את החלמונים עם הקקאו, מוסיפים את השוקולד שהמסנו תוך כדי טריפה מתמדת עד לאיחוד.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים חלבונים ומלח עד להיווצרות בועות. מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד להיווצרות מרנג יציב ונוקשה.
- מקפלים שליש מהמרנג אל תוך תערובת החלמונים, לאחר מכן מוסיפים את שאר המרנג ומקפלים עד להטמעה.
- מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים מעט, שופכים את הבלילה בצורה שווה ומיישרים בעזרת פלטה קטנה.
- מכניסים לתנור ל-12 דק’ בלבד! (עדיף לא לאפות את 2 התבניות יחד, אלא כל אחת בנפרד).
- ברגע שהתבנית יוצאת מהתנור הופכים את הטורט ומקלפים בזהירות את נייר האפייה (חייב לקלף את נייר האפייה כל עוד הטורט עדין חם כי אחרת הנייר ידבק).
- מניחים לצינון ומכניסים את התבנית השניה.
- להרכבת העוגה משתמשים ברינג מלבני (10*25), וקורצים בעזרתו את הטורט ל-6 חלקים. (ניתן להשתמש גם ברינג עגול או מרובע, אך כמות השכבות תרד).
- השכבות של הטורט נורא דקות ועדינות, יש להרים אותן בזהירות רבה.
- מתחילים בהכנת הקרם: שמים את השוקולד בקערה ומניחים בצד.
- בקלחת שמים חלב ותמצית וניל ומביאים לרתיחה, שופכים על השוקולד ומניחים בצד לכ-2 דקות. לאחר מכן מערבבים עד לאיחוד.
- בקערת מיקסר שמים שמנת וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה (אך לא קשה מדיי).
- מוסיפים אל קערת המיקסר את תערובת השוקולד ומקציפים שוב לקרם יציב וחלק.
- מניחים בתחתית הרינג שכבה אחת של טורט ומורחים מעל מעט מקרם השוקולד. לאחר מכן שוב מניחים טורט ושוב מורחים מעל קרם שוקולד, ממשיכים כך עד לסיום כל השכבות.
- לסיום מורחים מכל צידי העוגה את הקרם שנותר, ומיישרים בעזרת פלטה.
- מכניסים לקירור לחמש שעות לפחות או ללילה שלם.
- חותכים מעט מהצדדים של העוגה ומהקצוות על מנת לחשוף את השכבות.
- הכנת הטופינג: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את כל חומרי הציפוי ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ונוקשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים כמו בתמונה.
חשוב לדעת
- אל תחששו אם קרם השנטילי יוצא נוזלי, הוא מתייצב היטב בקירור.
- ניתן לפזר מעל העוגה פניני קראנץ קטנים.
- את העוגה מאחסנים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
- חשוב להדגיש שוב: השכבות נורא עדינות – השתדלו להרים אותן ממש בזהירות!
אולי תאהבו גם: עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת שוקולד במרקם פאדג’י בקערה אחת | חיתוכיות יוגורט וגבינה | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא