fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

הפאי הזה אולי נראה תמים, אבל כשחותכים אותו מגלים את כל השכבות. הפאי מורכב מתחתית ביסקוויטים, קרם אגוזי לוז אפוי, קרם דיפלומט וקרם שוקולד מפנק. כל שכבה תורמת טעם וטקסטורה לפינוק המושלם הזה.

פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן
פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • התהליך מעט ארוך, אך לגמרי שווה את המאמץ.
  • תוכלו להכין את קרם הדיפלומט יום לפני, וכך לקצר את זמני ההכנה באותו היום.
  • ניתן לוותר על קרם הדיפלומט ולהכין את הפאי גם בלעדיו (לא פחות טעים).
  • במקום אגוזי לוז, ניתן להמיר באבקת שקדים באותה הכמות.
  • מומלץ להשתמש בתבנית פאי עם תחתית מתפרקת, שתקל עליכם בעת החילוץ.

מצרכים לתבנית פאי מלבנית 13*36

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים וניל.
  • 80 גרם חמאה מומסת.

לקרם אגוזי הלוז

  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים.
  • 90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 80 גרם סוכר.
  • 2 ביצים L.
  • כפית תמצית וניל.

לקרם הדיפלומט

  • 250 מ”ל חלב.
  • 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
  • 2 חלמונים.
  • 45 גרם סוכר.
  • 26 גרם קורנפלור.
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הערות).

לקרם השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 50 גרם סירופ גלוקוזה.
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת קרם הדיפלומט: מערבבים את הג’לטין עם המים ומניחים לספיגה (ניתן לוותר על הג’לטין, אך קחו בחשבון שהקרם לא יהיה מספיק יציב).
  2. בקערה שמים את החלמונים והסוכר וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב לאיחוד חומרים.
  4. בקלחת שמים את החלב ומרתיחים כ- 2 דק’, שופכים בזרם איטי לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת (מה שיבטיח לנו שהחלמונים לא יהפכו לחביתה).
  5. שופכים בחזרה לקלחת את כל התערובת ומבשלים עד הסמכה תוך כדי טריפה (נזהרים שלא לשרוף את התערובת).
  6. מכבים את האש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
  7. ממיסים את תערובת הג’לטין כ-10 שניות במיקרו, מוסיפים לקרם ומערבבים היטב.
  8. פורסים ניילון נצמד ושופכים את הקרם, עוטפים היטב ומכניסים למקרר לקירור של שעה.
  9. בינתיים מתחילים בהכנת התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה ומעבירים לקערה רחבה.
  10. ממיסים את החמאה בפולסים קצרים עד להמסה מלאה, שופכים אל הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
  11. משטחים את תערובת הביסקוויטים בתחתית ובדפנות תבנית הפאי, ומעבירים למקרר עד להכנת קרם אגוזי הלוז.




    פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן


  12. קרם אגוזי לוז: מורידים מהאגוזים את הקליפה, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקה.
  13. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את קוביות החמאה ומעבדים כ-2 דק’.
  14. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לעבד לתערובת במקרם קרמי.
  15. מוסיפים ביצים ותמצית וניל, מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה (גם אם נותרו גושי חמאה קטנים, אין מה לדאוג! הכל מסתדר באפייה).
  16. מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים, ומעבדים עד להטמעה.




    פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן


  17. מוציאים את התבנית מהמקרר, שופכים את קרם אגוזי הלוז מעל ומישרים בעזרת פלטה קטנה.
  18. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, למשך כ-40 דק’.
  19. מוציאים מהתנור, ומניחים לצינון מלא.
  20. הכנת קרם השוקולד: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וסירופ גלוקוזה.
  21. ממיסים בפולסים קצרים (לערבב תמיד בין פולס לפולס) עד להמסה מלאה.
  22. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לאיחוד.
  23. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ- 30 דק’.
  24. לאחר שהעוגה הצטננה, מוציאים את קרם הדיפולמט מהמקרר, מעבירים אותו לקערה רחבה וטורפים מעט כדי “לפתוח אותו”.
  25. בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, ומקציפים לקצפת יציבה.
  26. מוסיפים חצי מכמות הקצפת אל קרם הדיפלומט, ומקפלים היטב.
  27. מוסיפים את הקצפת הנותרת ומקפלים שוב לקרם חלק.
  28. שופכים את קרם הדיפלומט מעל קרם אגוזי הלוז האפוי, ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק.



    פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן


  29. מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף על צנטר משונן, ומזלפים מעל העוגה.



    פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן

  30. מקררים למשך לילה שלם, ולאחר מכן מחלצים את הפאי מהתבנית.
פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן
פאי שכבות מפנק | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: פאי שוקולד וחמאת בוטנים | פאי לזניה | אצבעות לוטוס שוקולד ופצפוצי אורז | מאפה תרד בולגרית וצנוברים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.