fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

פיתות זעתר תפוחות ושמנמנות בשוליים, עם גומה של זעתר ושמן זית. אני מבטיחה לכם שאלו פיתות הזעתר הכי רכות וטעימות שתכינו, לצד גבינה לבנה וסלט זאת בכלל חגיגה. תוכלו כמובן ללכת על הצורה הסטנדרטית ולרדד כל כדור במערוך לצורת פיתה, אבל ממליצה בחום – להכין אותן בדיוק בצורה הזו.

פיתות זעתר מטריפות | צילום: ספיר דהן
פיתות זעתר מטריפות | צילום: ספיר דהן

מצרכים לפיתות זעתר – כ-8 יחידות

לבצק

  • 560 גרם קמח (4 כוסות).
  • 15 גרם סוכר (כף וחצי).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 300 מ”ל מים (4\1 1 כוסות – ראו הערות במתכון).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 5 גרם מלח (כפית).

לציפוי

  • זעתר
  • שמן זית.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים 240 מ”ל מים (כוס) ושמן ומתחילים בלישה. במידה והבצק מרגיש יבש מוסיפים את המים הנותרים (60 מ”ל- 4\1 כוס)
  2. לשים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת בצק אחיד, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דק’ נוספות. הבצק צריך להיות אחיד, נעים ומעט דביק.
  3. משמנים קערה רחבה במעט שמן ומניחים את כדור הבצק בתוכה. מכסים בניילון נצמד \מגבת ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
  4. לאחר ההתפחה מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ולשים להוצאת אוויר.
  5. מקמחים את הבצק במעט קמח, ומחלקים ל-8 כדורים שווים (אפשר גם יותר, אך הפיתות יצאו פחות תפוחות), מכסים אותם בניילון נצמד ומשאירים למנוחה במשך כ-20 דק’.
  6. עיצוב הפיתות: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים את עיגולי הבצק במרווחים (אני הנחתי 6 עיגולים בתבנית).
  7. משמנים תחתית של כוס בשמן זית ולוחצים במרכז כל כדור כדי ליצור גומה. מסובבים מעט את הכוס כדי לקבל גומה רחבה (תוכלו להעזר בסרטון מעלה)
  8. מברישים את כל הפיתה במעט שמן זית (כולל הגומה), ובגומה מפזרים מעט זעתר. בעזרת גב של כפית מדביקים את הזעתר לרוחב כל הגומה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דק’ או עד להזהבה.
  10. כשהפיתות יוצאות מהתנור מברישים אותן שוב במעט שמן זית. מומלץ לאכול את הפיתות כשהן חמימות.

חשוב לדעת

  • לאחר האפייה ניתן לעטוף את הפיתות היטב, להכניס להקפאה ולהפשיר כשמתחשק. הפיתות נשארות רכות וטריות גם לאחר ההקפאה.
  • לא מברישים את הפיתות בביצה, רק בשמן זית.

אולי תאהבו גם: לחמניות שום | לחם תפוחי אדמה | לחמניות מתוקות | לחמניות בצל מקורמל

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.