fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

צ’ורוס – סופגניות דרום אמריקאיות, תפוחות וזהובות ללא שמרים, שמגלגלים בסוכר וקינמון. אז לכבוד חג החנוכה בחרתי להכין אותן בצורה מעט שונה וחגיגית. את הצ’ורוס מכינים מבצק רבוך ממש כמו פחזניות, מזלפים בצורה הרצויה, ומטגנים. מתכון קל ומוצלח לצ’ורוס, שכנראה תאמצו בשאר ימות השנה, ולא רק בחנוכה 🙂

צ׳ורוס | צילום: ספיר דהן
צ׳ורוס | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • חשוב לשקול את הביצים.
  • טמפ’ הטיגון צריכה להיות בין 165-170 מעלות.
  • במידה ובחרתם להכין את הצ’ורוס בצורה המסורתית, אין צורך להקפיא. מזלפים פסים ישירות לשמן החם (נעזרים במספרים כדי לחתוך).

מצרכים

  • 100 גרם חמאה.
  • 30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות).
  • 360 מ”ל מים (2\1 1 כוסות).
  • קורט מלח.
  • 190 גרם קמח (כוס + 5 כפות) .
  • 150 גרם ביצים.

לציפוי

  • 160 גרם סוכר (4\1 1 כוסות).
  • 2 כפיות קינמון.

אופן הכנת הצ’ורוס

  1. בקלחת מניחים מים, חמאה, סוכר חום וקורט מלח, ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח בפעם אחת, ומערבבים במהירות עד להיווצרות בצק אחיד וחלק.
  2. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דק’ תוך כדי עירבוב מתמיד.
  3. מעבירים את הבצק הרבוך אל קערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים כמה דק’ עד שהבצק מתקרר וקערת המיקסר כבר לא חמה למגע (הבצק חייב להיות קר).
  4. טורפים את הביצים בקערה, ומוסיפים אותם ב-3 פעימות. בכל הוספה הבצק יתפרק ולאחר ההטמעה הוא יתאחד, מחכים עד שהבצק מתאחד ומוסיפים שוב מהביצים. הבצק צריך להיות סמיך ונוח לזילוף (היעזרו בסרטון למעלה).
  5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן. מניחים נייר אפייה על תבנית רחבה (אחת שיכולה להיכנס לכם למקפיא), ומזלפים צ’ורוס בצורת לבבות. מכניסים למקפיא למשך כ-40 דק’.
  6. בינתיים מערבבים בקערה רחבה סוכר וקינמון, ומניחים בצד.
  7. מניחים שמן בסיר רחב ומחממים על אש נמוכה עד להגעה לטמפ’ הנכונה (165-170 מעלות), מוציאים את הצ’ורוס מהמקפיא, מחלצים מנייר האפייה ומניחים בשמן החם. מטגנים את הצ’ורוס משני הצדדים עד להזהבה מלאה.
  8. מניחים את הצ’ורוס על נייר סופג לכמה שניות ולאחר מכן מגלגלים בסוכר וקינמון (כשהצ’ורוס עוד חם).
  9. הצ’ורוס במיטבו ביום ההכנה, אך כמובן שהוא הכי טעים בסמוך לזמן הטיגון.

אולי תאהבו גם: סופגניות ביתיות | עוגיות ביסקוטי | עוגיות שומשום ב-60 שניות | עוגיות בראוניז

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.