⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
בסופ”ש האחרון התחשק לי להכין קסטה מפנקת, אבל כזו שמכינים במהירות מבלי להתעכב על הכנת העוגייה. ואז חשבתי… אולי אכין את הקסטה מפנקייקים? כן, כן קסטת פנקייק! זוג פנקייקים בטעם שוקולד, קרם וניל באמצע וציפוי שוקולד חלב עם שקדים קצוצים. את בלילת הפנקייק מכינים ממש בקלות ובמהירות, את כל מצרכי הקרם מכניסים למיקסר, מקציפים, וזהו! יש לכם קסטה ביתית מפנקייק שוקולד מהירה ומפנקת, ואני יכולה לומר לכם בוודאות שבמבט ראשוני אף אחד לא ידמיין שהיא עשויה מפנקייק.
מצרכים להכנת קסטה ביתית מפנקייק שוקולד – כ-11 יחידות (תלוי בגודל הפנקייק שתבחרו לעשות)
תוכן עניינים
לבלילת הפנקייק
- 2 ביצים L.
- 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- כפית תמצית וניל.
- 240 מ”ל חלב (כוס).
- 20 גרם קקאו (2 כפות).
- 230 גרם קמח (2\1 1 כוסות + 2 כפות).
- 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
לקרם וניל
- 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
- 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).
- 30 גרם פודינג וניל (3 כפות).
- כפית תמצית וניל.
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב.
- 20 גרם שמן (2 כפות).
- 60 גרם שקדים קלויים וגרוסים (כ-4\1 כוס).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הפנקייקים: בקערה רחבה מניחים ביצים, תמצית וניל וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את החלב וטורפים שוב.
- מערבבים את כל היבשים יחד, ומנפים אותם אל הבלילה. טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים בעזרת מעט חמאה \ שמן, שופכים מעט מהבלילה ומניחים לה להשתטח לצורת פנקייק (השתדלו לא לשים המון בלילה, כדי שיצאו לכם פנקייקים קטנים ועגולים).
- כשמתחילות להיווצר בועות על גביי הפנקייק, הפכו אותו לצד השני וטגנו עוד כדקה (משמנים את המחבת שוב במידת הצורך).
- מניחים את הפנקייקים להצטנן וניגשים להכין את הקרם.
- הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את כל מצרכי הקרם, ומקציפים לקרם יציב.
- מסדרים את הפנקייקים בזוגות, מניחים קרם בנדיבות על פנקייק אחד, מניחים מעל פנקייק נוסף ולוחצים מעט כדי שהקרם יצא מהצדדים. בעזרת פלטה קטנה מיישרים את הקרם מסביב לקסטה.
- מניחים את כל הקסטות בתבנית ומכניסים למקרר למשך כ-30 דק’.
- הכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס). מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את השקדים הגרוסים ומערבבים.
- מצפים חצי מהקסטה בציפוי השוקולד. מנערים מעודפים, מניחים על תבנית ומכניסים למקרר עד להתייצבות. ממשיכים באותו האופן עם שאר הקסטות.
- את הקסטות שומרים בקירור עד כ-4 ימים.
אולי תאהבו גם: קינוח שכבות שוקולד קפה ושקדים | גלידוניות ביתיות קטנות וממכרות | טארט שוקולד אפוי (פרווה) | חיתוכיות יוגורט ושוקולד