⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מחפשים מתכון טעים, קראנצי ומפנק במינימום מאמץ? הגעתם למקום הנכון. אצבעות שוקולד וחמאת בוטנים מטריפות ומתוקות, עשירות בקורנפלקס ופיצפוצי אורז לאקסטרה קראנצ’יות. חטיף שהילדים (וגם המבוגרים) יזללו בהנאה. אני ממליצה לכם להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, שהיא פחות מתוקה וכבדה כי גם ככה מדובר במתכון מתוק ומושחת במיוחד 🙂
מצרכים לאצבעות שוקולד וחמאת בוטנים – תבנית אינגליש קייק 30 ס”מ
תוכן עניינים
לבסיס
- 100 גרם חמאה.
- 220 גרם שוקולד חלב.
- 60 גרם חמאת בוטנים חלקה (4\1 כוס).
- 100 גרם קורנפלקס ללא סוכר.
- 40 גרם פיצפוצי אורז (כוס פחות כף).
לציפוי
- 120 גרם שוקולד חלב.
- 30 גרם חמאת בוטנים חלקה (כף גדושה).
אופן ההכנה
- בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים חמאה, שוקולד חלב וחמאת בוטנים. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה (יש לערבב לאחר כל פולס).
- שוברים בידיים את הקורנפלקס לחתיכות קטנות ושופכים אל קערת השוקולד. מוסיפים גם פצפוצי אורז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, שופכים את התערובת ומהדקים היטב. מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דק’.
- הכנת הציפוי: מניחים שוקולד וחמאת בוטנים יחד וממיסים במיקרו בפולסים קצרים. מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים את הציפוי ומטים את התבנית לצדדים כדי שהציפוי יכסה את הכל.
- בעזרת כפית לוקחים מעט חמאת בוטנים ומזלפים מעל ציפוי השוקולד (אם חמאת הבוטנים שלכם לא נוזלית, תוכלו להמיס כ-10 שניות במיקרו).
- מעבירים למקפיא למשך כ-שעה.
- לאחר ההקפאה חותכים לאצבעות או לקוביות קטנות (במידה ואתם מתקשים בחיתוך, תוכלו לטבול את הסכין במים חמים, לנגב ואז לחתוך).
חשוב לדעת
- את החטיף ניתן לשמור במקרר עד כ-5 ימים.
אולי תאהבו גם: חטיפי שוקולד וקרמל | באונטי ביתי – חטיף קוקוס ושוקולד טבעוני | אצבעות חלווה ושוקולד |עוגיות שוקולד שקדים