fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מתכון קל ופשוט להכנת עוגיות פיסטוק קטנות, פריכות וממכרות בעלות צבע ירקרק. עוגיות שמכינים בקלות, ללא ביצים, ללא מיקסר וללא התעסקות מרובה. בשונה ממתכונים אחרים, כאן אין צורך במחית פיסטוק אלא בפיסטוקים קלויים בלבד.

עוגיות פיסטוק | צילום: ספיר דהן
עוגיות פיסטוק | צילום: ספיר דהן

מצרכים לכ- 15 עוגיות פיסטוק

  • 70 גרם חמאה רכה.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות שטוחות).
  • 20 גרם אבקת סוכר (2 כפות).
  • 2\1 כפית תמצית וניל איכותית.
  • 80 גרם קמח (2\1 כוס +כף).
  • 60 גרם פיסטוקים קלויים וקלופים.
  • 50 גרם אבקת סוכר לציפוי העוגיות.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. במעבד מזון עם להב פלדה, טוחנים את הפיסטוקים לאבקה ומניחים בצד עד לשימוש (שימו לב שאתם לא טוחנים יותר מדיי, שהפיסטוקים לא יוציאו שומן).
  3. בקערה רחבה מניחים את החמאה הרכה, ומועכים אותה בעזרת לקקן עד לקבלת מרקם משחתי.
  4. מוסיפים סוכרים ותמצית וניל, ומערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים והקמח, ולשים בידיים לכדור בצק אחיד.
  6. יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, ומסדרים במרווחים על גביי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מכניסים לאפייה למשך כ-12-14 דק’ (עד שהעוגיות מתבקעות ותחתית העוגיה משחימה מעט)
  8. מניחים לקירור מלא, ומגלגלים כל עוגיה באבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • את עוגיות הפיסטוק מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
  • היזהרו לא לאפות את העוגיות יתר על המידה.
  • יש להשתמש גם באבקת סוכר וגם בסוכר רגיל, לא להמיר לסוג סוכר אחד.
  • אני השתמשתי בתבנית נונ סטייק של ארקוסטיל, לכן לא ריפדתי את התבנית בנייר אפייה.

אולי תאהבו גם: עוגיות ריבה ושקדים | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין | מגנום פיסטוק ביתי | מחית פיסטוק ביתית

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.