⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אין חורף בלי עוגיות ליד התה, ועוגיות הפקאן והשקדים האלה לגמרי באווירת העונה. מצופות באבקת סוכר, שמנמנות, רכות וטעימות בטירוף. התעטפו בשמיכה, הכינו תה חם, ותנו לעצמכם רגע של פינוק.
מצרכים לעוגיות פקאן ושקדים:
- 50 גרם פקאנים טבעיים.
- 50 גרם שקדים טבעיים.
- 340 גרם קמח (2 וחצי כוסות פחות כף)
- 210 גרם נטורינה רכה (או חמאה).
- 120 גרם אבקת סוכר (כוס).
- כפית תמצית וניל.
- רבע כפית קינמון.
- ביצה L.
אופן ההכנה:
- קולים את השקדים והפקאנים, מניחים לצינון וטוחנים בפולסים קצרים.
- בקערה רחבה מניחים נטורינה רכה (או חמאה), אבקת סוכר, תמצית וניל, קמח, קינמון, ותערובת הפקאנים והשקדים שטחנו. מעבדים בעזרת כפפה לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה ולשיים שוב לבצק רך (אם הבצק נשאר פירורי ולא מתגבש, הוסיפו כף של חלב צמחי או חלב רגיל).
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים כ-40 דקות.
- לאחר המנוחה במקרר, מחממים את התנור ל-170 מעלות. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. יוצרים נחש ארוך וצר וחותכים לעוגיות (היעזרו בסרטון מעלה).
- אופים כ-14-15 דקות (היזהרו לא לאפות אותן יותר מדיי). מצננים לחלוטין ומצפים באבקת סוכר.
חשוב לדעת:
- אין אבקת אפייה במתכון.
- ניתן להמיר רק לשקדים או רק לפקאנים.
אלי תאהבו גם: עוגיות גרעינים וחמוציות | עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ’יפס | עוגיות תמרים