fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

בילדותי, מאוד אהבתי את עוגיות הקרמוגית התעשיתית, זאת עם מילוי השוקולד הנוזלי (אתם יודעים למה אני מתכוונת – קרמוגית של אסם!). לא מזמן נתקלתי בהן שוב בסופר, ונזכרתי שבעצם אף פעם לא ניסיתי להכין אותן.

אחד היתרונות בהכנת מוצר תעשייתי אצלכם בבית הוא היכולת לשלוט במרכיבים ובכמויות, מה שעוזר להתאים את המתכון לטעם שלכם, בדיוק כמו במתכון הזה. תוכלו להחליף את הנוטלה בקרם חלווה, ממרח לוטוס או כל דבר אחד.

אז כן, הכנתי ויצא מעולה! והנה המתכון לעוגיות קרמוגית נוטלה מושלמות, שלרוב נחות בצנצנת על השיש במטבח בדיוק ל24 שעות לפני שהן נעלמות.

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂

מצרכים לכ-30 עוגיות קרמוגית

  • 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם חמאה.
  • 160 גרם סוכר דמררה (4\3 כוס).
  • 100 גרם סוכר לבן (2\1 כוס).
  • 350 גרם קמח (2\1 2 כוסות).
  • כפית תמצית וניל.
  • 10 גרם קורנפלור (כף שטוחה).
  • 2.5 גרם אבקת סודה לשתיה (2\1 כפית).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • קורט מלח.
  • כוס נוטלה – למילוי.

אופן ההכנה

  1. הכנת המילוי: בעזרת 2 כפות יוצרים תלוליות (טבליות, גבעות) של נוטלה או כל ממרח אחר, ומקפיאים עד להרכבת העוגיות.
  2. הכנת בצק העוגיות: בקלחת שמים חמאה, וממיסים על אש קטנה תוך כדי עירבוב, עד שנוצרת חמאה בצבע עינברי המדיפה ריח אגוזים (או בשמה המקצועי ״חמאה חומה״).
  3. מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את הסוכרים ותמצית הוניל וטורפים היטב.
  4. מוסיפים ביצה אחת אחרי השניה, וטורפים לאיחוד.
  5. בקערה נוספת מערבבים את כל החומרים היבשים.
  6. שופכים לבלילה מעט בכל פעם מתערובת היבשים, וטורפים היטב עד שאין גושים והבצק אחיד ומעט דביק.
  7. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקפיאים במשך כ-30 דק’.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. קורצים מבצק העוגיות עיגולים במשקל 30 גרם (מומלץ לשקול כדי לקבל עוגיות שוות בגודלן, אך לא חובה).
  10. משטחים בידיים את העוגיות לצורת “פיתה”, מניחים תלולית נוטלה ומגלגלים לעיגול.
  11. מסדרים את העוגיות במרווחים שווים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-12 דק’.
  12. מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ואז זוללים.

חשוב לדעת

  • ניתן להוסיף לבצק העוגיות שוקולד צ’יפס.
  • את עוגיות הקרמוגית שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
  • שימו לב לזמני האפייה.
  • כפי שהזכרתי בהתחלה, תוכלו להחליף את הנוטלה בכל מילוי אחר שתרצו – שוקולד לבן, לוטוס, ממרח חלווה וכל דבר אחר שיכול להתאים 🙂

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.