⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
את המתכון לעוגה הבאה אני מכינה שנים, ואף פעם לא מוותרת עליה. אני בטוחה שנתקלתם בה כבר, והכנתם אותה מספר פעמיים. מדובר במתכון שלי לעוגת גבינה אפויה קלאסית , רק שהפעם הוספתי לה מעט שידרוגים ושינויים. נתחיל מזה ששכחתי להוסיף לה תבנית מים חמים, והופתעתי לגלות שזה לא כ״כ נורא. היא יצאה קרמית, גבוהה ועשירה עם מרקם נמס בפה. בנוסף הוספתי תחתית של ביסקוויטים ומעל מרחתי רוטב תותים מהיר להכנה, שטחנתי למרקם חלק. חשוב שתשימו לב להערות כדי שתקבלו עוגה מוצלחת, גבוהה וטעימה.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- על הגבינות והביצים להיות בטמפ’ החדר.
- יש לסנן את הגבינות מנוזלים (דרך מסננת).
- חשוב לרפד את התבנית בנייר אפייה בתחתית ובדפנות. בדפנות נייר האפייה צריך להיות גבוה יותר מגובה התבנית, כדי שתהיה לעוגה אפשרות לעלות.
- לאחר האפייה מכבים את התנור, ומשאירים אותה שעה נוספת בתנור כבוי.
- העוגה צריכה להיות במקרר לילה שלם, לא ניתן לוותר על כך.
- שימו לב שגובה העוגה נקבע לפי גובה הבלילה בתבנית.
מצרכים לעוגת גבינה אפויה עם רוטב תותים – תבנית עגולה 24 ס”מ
לתחתית
- 200 גרם ביסקוויטים וניל.
- 100 גרם חמאה מומסת.
לעוגה
- 5 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 500 גרם גבינה לבנה (2 קופסאות).
- 225 גרם גבינת שמנת (קופסא –אני השתמשתי בנפוליאון 25%).
- 200 גרם סוכר (כוס – ראו הערות במתכון).
- כפית תמצית וניל.
- 10 גרם פודינג וניל (כף).
- 30 גרם קורנפלור (3 כפות).
- קורט מלח.
לרוטב תותים
- 200 גרם תותים קפואים.
- 30 גרם סוכר (3 כפות).
- 10 מ”ל מיץ לימון (כף).
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות (אם החלטתם כן לשים תבנית עם מים חמים, היכנסו למתכון המופיע מעלה).
- הכנת התחתית: טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, ומערבבים יחד עם החמאה המומסת למרקם חולי. שופכים אל התבנית ומהדקים לתחתית בשכבה אחידה.
- הכנת העוגה: מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.
- בקערה מניחים את החלמונים עם 100 גרם סוכר (2\1 כוס) וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים שוב.
- אל הקערה מוסיפים את הגבינות וטורפים לבלילה חלקה. לאחר מכן מוסיפים קורנפלור ופודינג וניל וטורפים לבלילה חלקה ללא גושים.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים עם קורט מלח, ומקציפים כמה דק’ עד להיווצרות בועות קטנות. מוסיפים 100 גרם סוכר (2\1 כוס), ומקציפים לקצף יציב אך רך (חשוב שקצף החלבונים לא יהיה נוקשה).
- מקפלים את קצף החלבונים אל קערת הגבינות ב-3 פעימות. שופכים את הבלילה אל התבנית, ואופים כ-15 דק’ בחום של 180 מעלות.
- לאחר 15 דק’ מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים למשך כשעה.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד שעה נוספת.
- לאחר מכן עוטפים את העוגה ומכניסים למקרר ללילה שלם.
- הכנת רוטב התותים: בקלחת מניחים את התותים הקפואים, מוסיפים סוכר ומיץ לימון, ומבשלים על אש נמוכה עד שהתותים מפרישים נוזלים ומתחילים להתרכך (לוקח כ-15 דק’).
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק. מניחים במקרר עד לשימוש.
- מחלצים את העוגה מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומורחים מעל את הרוטב (ניתן להניח על כל חתיכה בנפרד).
אולי תאהבו גם: קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | קוביות בראוניז גבינה | חיתוכיות גבינה ופיסטוק | קראנץ גבינה ריקוטה ושוקולד צ׳יפס