fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כשאני צריכה להכין קינוח טעים, מהיר ופרווה אחרי ארוחה בשרית, הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא קוביות מוס שוקולד עשיר וקרמי. קוביות מוס שוקולד קלילות ומהירות להכנה, ללא ג’לטין ועם 3 מרכיבים בלבד! הוספתי גנאש שוקולד פרווה ותחתית טורט שקדים. וכך נוצרו להן קוביות יפיופיות, טעימות וקרמיות. כל הטועמים אמרו בפה אחד שקוביות המוס נהדרות ולא מורגשות כקינוח פרווה כלל. תוכלו כמובן לוותר על החיתוך ולהשאיר את המוס כעוגה.

קוביות מוס שוקולד פרווה | צילום: ספיר דהן
קוביות מוס שוקולד פרווה | צילום: ספיר דהן

קוביות מוס שוקולד – מצרכים לתבנית מרובעת 22 ס”מ

לתחתית

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר – מופרדות.
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות – ראו הערות).
  • 40 גרם שמן (4 כפות).
  • 50 מ”ל חלב סויה.
  • 70 גרם אבקת שקדים.
  • 20 גרם קמח (2 כפות).
  • חצי כפית אבקת אפייה.

לגנאש

  • 100 גרם שוקולד מריר.
  • 100 מ”ל שמנת צמחית.

למוס השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 150 מ”ל שמנת צמחית + 200 מ”ל שמנת צמחית (ראו הערות)
  • כפית תמצית וניל \ מחית וניל.

לטופינג

  • 60 גרם שוקולד מריר קצוץ דק.

אופן הכנת קוביות מוס שוקולד פרווה

  1. מתחילים בהכנת התחתית: מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים קלות ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (60 גרם- 4\1 כוס), טורפים היטב במשך כ- 2 דק’.
  3. מוסיפים את השמן והחלב סויה וטורפים שוב, מנפים אל הבלילה את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה וטורפים לבלילה סמיכה.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים, ומקציפים כ-2 דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
  5. מוסיפים את הסוכר (30 גרם – 3 כפות), ומקציפים במשך כ- 5 דק’ עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה מדיי.
  6. מעבירים כ-2 כפות מהקצף אל התערובת ומקפלים בעדינות, מוסיפים את שאר הקצף ומקפילים עד לאיחוד.
  7. שופכים את הבלילה אל התבנית, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 25-30 דק’.
  8. מניחים בצד עד לצינון מלא.
  9. הכנת הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת צמחית, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס).
  10. שופכים את הגנאש מעל התחתית, ומכניסים למקפיא עד להכנת המוס.
  11. הכנת המוס: בקערה רחבה מניחים שוקולד מריר ושמנת צמחית (150 מ”ל), ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה.
  12. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת צמחית (200 מ”ל) ותמצית וניל, מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קצפת יציבה אך לא קשה.
  13. מעבירים אל תערובת השוקולד כרבע מכמות הקצפת, ומקפלים בעדינות.
  14. מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים שוב עד לאיחוד.
  15. מוציאים את התבנית מהמקפיא, שופכים את המוס ומחזירים למקפיא למשך כ-3 שעות לפחות.
  16. קוצצים את השוקולד ומפזרים מעל העוגה.
  17. מחלצים מהתבנית, מיישרים את הקצוות וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
  18. מחזירים למקפיא עד לאכילה.
קוביות מוס שוקולד פרווה | צילום: ספיר דהן
קוביות מוס שוקולד פרווה | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • מכיוון שאין במוס ג’לטין אוכלים את הקוביות ישירות מהמקפיא. ניתן להפשיר למשך כמה דקות בלבד.
  • כמו שציינתי תוכלו להשאיר את המוס כעוגה ולקשט כפי רצונכם.

אולי תאהבו גם: עוגת מוס אוראו ושוקולד | עוגת דקואז לוז ומוס פרלינה | עוגת אופרה צרפתית | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.