⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
ט”ו באב הגיע ומה יותר כיף מלהפתיע את בן \ בת הזוג עם קינוח ארבע שכבות מתוק ומפנק. הרי ידוע שהדרך אל הלב עוברת קודם דרך הקיבה 🙂 קינוח ארבע שכבות מורכב מ…. נכון! ארבע שכבות מפנקות – תחתית שוקולד קראנץ, קרם קרמל, בראוניז פקאן, גאנש שוקולד לבן מוקצף ודיסקית שוקולד חלב מטומפרר. הקינוח אומנם מורכב מכמה שלבים ודורש מעט סבלנות, אבל החיוך שיעלה לבן \ בת הזוג שלכם יהיה שווה את כל המאמץ.
כמובן שניתן להכין אותו בכל עת, הרי לא אוהבים אחד את השני רק בט״ו באב 🙂
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים:
תוכן עניינים
- את קרם הקרמל ואת הגאנש הלבן יש להכין כ-10 שעות קודם ולהניח לקירור, לא ניתן לוותר על שלב זה.
 - את תחתית הקראנץ השתדלו לשטח כמה שניתן, כדי שתצא דקה (שתוכל להישבר בקלות ולא תהפוך לקשה).
 - כדי לקבל דיסקית שוקולד מטומפררת חייב להשתמש במד חום.
 - כמות החומרים שבמתכון מספיקה ל- 3-4 לבבות.
 - יש להשתמש בקורצן לב בגודל 3 ס”מ (ניתן להשתמש בגודל יותר גדול, אך קחו בחשבון שיצאו פחות לבבות).
 - לפני הכנת הקרמל יש לשקול ולסדר את כל המצרכים ולהניח בקרבתכם.
 - בתהליך הטמפרור יש לעבוד בסביבה קרה, במיוחד בימים חמים אלו.
 - במידה ואתם לא רוצים לטמפרר – ניתן להמיס את השוקולד, לשטח על דף גיטרה (או נייר אפייה) להכניס לקירור של כ-3 דקות, להוציא ולקרוץ לבבות.
 
מצרכים
בראוניז פקאן
- 100 גרם שוקולד מריר.
 - 80 גרם חמאה.
 - ביצה L.
 - 70 גרם סוכר.
 - 90 גרם קמח.
 - 2\1 כפית תמצית וניל.
 - 20 גרם פקאן טבעי.
 
תחתית קראנץ
- 50 גרם שוקולד חלב.
 - 50 גרם שוקולד מריר.
 - 60 גרם קורנפלקס (פתיתי תירס של תלמה, בלי הסוכר).
 
קרם קרמל
- 42 מ”ל שמנת מתוקה.
 - 13 גרם גלוקוזה.
 - 42 גרם סוכר.
 - 2\1 כפית מלח.
 - 30 גרם חמאה בטמפ’ החדר (חתוכה לקוביות).
 - 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
 - 125 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).
 
גאנש לבן מוקצף
- 85 גרם שוקולד לבן.
 - 60 מ”ל שמנת מתוקה.
 - 140 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).
 
דיסקיות לב שוקולד חלב מטומפרר
- 100 גרם שוקולד חלב איכותי.
 - מד חום.
 - דף גיטרה ( ניתן להשיג בחנויות מתמחות של מוצרי אפייה).
 
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת קרם הקרמל: מניחים בקערה קטנה ג’לטין ומים ומערבבים, מניחים בצד עד לשימוש.
 - בקלחת שמים שמנת מתוקה (42 מ”ל) וגלוקוזה ומביאים לרתיחה קלה, מכבים את האש ומניחים בצד.
 - במחבת רחבה שמים סוכר ומניחים על להבה גבוהה עד להמסה וקבלת צבע עינברי (ניתן לערבב מעט בעזרת כף עץ) זה קורה מאוד מהר אז להיזהר לא לשרוף.

 - ממניכים את הלהבה, ומוספים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת את השמנת והגלוקוזה שחיממנו (זהירות!! התערובת מבעבעת ויכולה להשפריץ).
 - מוסיפים את קוביות החמאה והמלח, ומערבבים עד להמסה. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כ- 3 דק’ ומסירים מהאש. (רצוי להשתמש במד חום, התערובת צריכה להגיע לטמפ’ של 120 מעלות).

 - בקלחת נוספת מחממים את השמנת (125 מ”ל) לסף רתיחה, שופכים את תערובת הקרמל אל השמנת וטורפים היטב. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את הג’לטין וטורפים (אין צורך להמיס אותו).
 - מסננים את קרם הקרמל אל תוך קערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
 - מתחילים בהכנת גאנש לבן: בקערה מתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
 - בקלחת שמים את השמנת (60 מ”ל) ומביאים לרתיחה, שופכים על השוקולד הלבן וטורפים היטב עד לאיחוד.

 - שופכים אל תערובת השוקולד את השמנת הנוספת (140 מ”ל) כשהיא קרה וטורפים היטב.
 - מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
 - ביום ההרכבה מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
 - בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה וממיסים בפולסים עד להמסה מלאה.
 - מוסיפים את הביצה וטורפים היטב, מוסיפים סוכר ותמצית וניל וטורפים לאיחוד.
 - מוסיפים את הקמח והפקאן וטורפים עד להטמעה.

 - מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת 24 ס”מ, ושופכים את הבלילה.
 - מכניסים לאפייה של כ- 20 דק’ (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים).
 - מניחים בטמפ’ החדר לצינון, ולאחר מכן קורצים ללבבות.

 - הכנת תחתית הקראנץ: שוברים את הקורנפלקס לפירורים ומניחים בצד.
 - בקערה שמים שוקולד מריר ושוקולד חלב וממיסים בפולסים ( לערבב בין פלוס לפולס) עד להמסה מלאה.
 - שופכים את הקורנפלקס ומערבבים היטב.

 - מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את הקורצן ומשטחים בתוכו את התערובת, מרימים את הקורצן וממשכים לתחתית הבאה.

 - מקפיאים עד להרכבה.
 - דיסקיות שוקולד מטומפרר: מניחים בקערה 80 גרם שוקולד חלב, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה ומחממים את השוקולד ל-45 מעלות.
 - מוסיפים את 20 הגרם הנותרים ומערבבים עד להמסה, מצננים את השוקולד ל-27 מעלות.
 - בשלב האחרון מחממים את השוקולד כ- 10 שניות, מערבבים ובודקים את הטמפ’-  במידה והטמפ’ של השוקולד הגיע ל- 29-30 מעלות השוקולד שלנו מטומפרר, במידה והטמפ’ נמוכה יש לחמם ממש מעט ולמדוד שוב.

 - בעזרת פלטה משטחים את השוקולד על דף גיטרה, מניחים להתגבשות (בין 2-3 דקות) וקורצים לבבות.


 - מוציאים את קרם הקרמל מהמקרר, מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

 - מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
 - שוטפים ומיבשים היטב את קערת המיקסר, מניחים את הגאנש הלבן אל תוך הקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחזק (להיזהר מהקצפת יתר שעלולה לפרק אותו).
 - מכניסים אל תוך שקית זילוף עם צנטר חלק ומניחים בצד.
 - מוצאים את תחתית הקראנץ ומזלפים פסים של קרם הקרמל.

 - מניחים מעל קרם הקרמל לב בראוניז.
 - לאחר מכן מזלפים מעל הבראוניז עיגולים של גאנש לבן, ומניחים מעל את דיסקית השוקולד.
 - זהו, עשיתם את זה! יש לכם קינוח ארבע שכבות מפנק וטעים! כל הכבוד 🙂
 

חשוב לדעת
- את הלבבות שומרים במקרר כשהם מכוסים היטב.
 - הקינוח מתוק במיוחד, כדאי לחלוק אותו עם בן \ בת הזוג 🙂 .
 
עוד מתכונים שלי שאולי תאהבו: עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגת שכבות שוקולד צ’יפס | עוגת שמרים קראנץ׳ | קרמוגית נוטלה
                    
                    
עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!?