⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
ט”ו באב הגיע ומה יותר כיף מלהפתיע את בן \ בת הזוג עם קינוח ארבע שכבות מתוק ומפנק. הרי ידוע שהדרך אל הלב עוברת קודם דרך הקיבה 🙂 קינוח ארבע שכבות מורכב מ…. נכון! ארבע שכבות מפנקות – תחתית שוקולד קראנץ, קרם קרמל, בראוניז פקאן, גאנש שוקולד לבן מוקצף ודיסקית שוקולד חלב מטומפרר. הקינוח אומנם מורכב מכמה שלבים ודורש מעט סבלנות, אבל החיוך שיעלה לבן \ בת הזוג שלכם יהיה שווה את כל המאמץ.
כמובן שניתן להכין אותו בכל עת, הרי לא אוהבים אחד את השני רק בט״ו באב 🙂
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים:
תוכן עניינים
- את קרם הקרמל ואת הגאנש הלבן יש להכין כ-10 שעות קודם ולהניח לקירור, לא ניתן לוותר על שלב זה.
- את תחתית הקראנץ השתדלו לשטח כמה שניתן, כדי שתצא דקה (שתוכל להישבר בקלות ולא תהפוך לקשה).
- כדי לקבל דיסקית שוקולד מטומפררת חייב להשתמש במד חום.
- כמות החומרים שבמתכון מספיקה ל- 3-4 לבבות.
- יש להשתמש בקורצן לב בגודל 3 ס”מ (ניתן להשתמש בגודל יותר גדול, אך קחו בחשבון שיצאו פחות לבבות).
- לפני הכנת הקרמל יש לשקול ולסדר את כל המצרכים ולהניח בקרבתכם.
- בתהליך הטמפרור יש לעבוד בסביבה קרה, במיוחד בימים חמים אלו.
- במידה ואתם לא רוצים לטמפרר – ניתן להמיס את השוקולד, לשטח על דף גיטרה (או נייר אפייה) להכניס לקירור של כ-3 דקות, להוציא ולקרוץ לבבות.
מצרכים
בראוניז פקאן
- 100 גרם שוקולד מריר.
- 80 גרם חמאה.
- ביצה L.
- 70 גרם סוכר.
- 90 גרם קמח.
- 2\1 כפית תמצית וניל.
- 20 גרם פקאן טבעי.
תחתית קראנץ
- 50 גרם שוקולד חלב.
- 50 גרם שוקולד מריר.
- 60 גרם קורנפלקס (פתיתי תירס של תלמה, בלי הסוכר).
קרם קרמל
- 42 מ”ל שמנת מתוקה.
- 13 גרם גלוקוזה.
- 42 גרם סוכר.
- 2\1 כפית מלח.
- 30 גרם חמאה בטמפ’ החדר (חתוכה לקוביות).
- 2 גרם ג’לטין + 10 מ”ל מים.
- 125 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).
גאנש לבן מוקצף
- 85 גרם שוקולד לבן.
- 60 מ”ל שמנת מתוקה.
- 140 מ”ל שמנת מתוקה (ראו הוראות).
דיסקיות לב שוקולד חלב מטומפרר
- 100 גרם שוקולד חלב איכותי.
- מד חום.
- דף גיטרה ( ניתן להשיג בחנויות מתמחות של מוצרי אפייה).
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת קרם הקרמל: מניחים בקערה קטנה ג’לטין ומים ומערבבים, מניחים בצד עד לשימוש.
- בקלחת שמים שמנת מתוקה (42 מ”ל) וגלוקוזה ומביאים לרתיחה קלה, מכבים את האש ומניחים בצד.
- במחבת רחבה שמים סוכר ומניחים על להבה גבוהה עד להמסה וקבלת צבע עינברי (ניתן לערבב מעט בעזרת כף עץ) זה קורה מאוד מהר אז להיזהר לא לשרוף.
- ממניכים את הלהבה, ומוספים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת את השמנת והגלוקוזה שחיממנו (זהירות!! התערובת מבעבעת ויכולה להשפריץ).
- מוסיפים את קוביות החמאה והמלח, ומערבבים עד להמסה. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה כ- 3 דק’ ומסירים מהאש. (רצוי להשתמש במד חום, התערובת צריכה להגיע לטמפ’ של 120 מעלות).
- בקלחת נוספת מחממים את השמנת (125 מ”ל) לסף רתיחה, שופכים את תערובת הקרמל אל השמנת וטורפים היטב. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את הג’לטין וטורפים (אין צורך להמיס אותו).
- מסננים את קרם הקרמל אל תוך קערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
- מתחילים בהכנת גאנש לבן: בקערה מתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומניחים בצד.
- בקלחת שמים את השמנת (60 מ”ל) ומביאים לרתיחה, שופכים על השוקולד הלבן וטורפים היטב עד לאיחוד.
- שופכים אל תערובת השוקולד את השמנת הנוספת (140 מ”ל) כשהיא קרה וטורפים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כ- 10 שעות.
- ביום ההרכבה מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה וממיסים בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים את הביצה וטורפים היטב, מוסיפים סוכר ותמצית וניל וטורפים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח והפקאן וטורפים עד להטמעה.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת 24 ס”מ, ושופכים את הבלילה.
- מכניסים לאפייה של כ- 20 דק’ (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים).
- מניחים בטמפ’ החדר לצינון, ולאחר מכן קורצים ללבבות.
- הכנת תחתית הקראנץ: שוברים את הקורנפלקס לפירורים ומניחים בצד.
- בקערה שמים שוקולד מריר ושוקולד חלב וממיסים בפולסים ( לערבב בין פלוס לפולס) עד להמסה מלאה.
- שופכים את הקורנפלקס ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את הקורצן ומשטחים בתוכו את התערובת, מרימים את הקורצן וממשכים לתחתית הבאה.
- מקפיאים עד להרכבה.
- דיסקיות שוקולד מטומפרר: מניחים בקערה 80 גרם שוקולד חלב, ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה ומחממים את השוקולד ל-45 מעלות.
- מוסיפים את 20 הגרם הנותרים ומערבבים עד להמסה, מצננים את השוקולד ל-27 מעלות.
- בשלב האחרון מחממים את השוקולד כ- 10 שניות, מערבבים ובודקים את הטמפ’- במידה והטמפ’ של השוקולד הגיע ל- 29-30 מעלות השוקולד שלנו מטומפרר, במידה והטמפ’ נמוכה יש לחמם ממש מעט ולמדוד שוב.
- בעזרת פלטה משטחים את השוקולד על דף גיטרה, מניחים להתגבשות (בין 2-3 דקות) וקורצים לבבות.
- מוציאים את קרם הקרמל מהמקרר, מעבירים למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
- מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
- שוטפים ומיבשים היטב את קערת המיקסר, מניחים את הגאנש הלבן אל תוך הקערה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב וחזק (להיזהר מהקצפת יתר שעלולה לפרק אותו).
- מכניסים אל תוך שקית זילוף עם צנטר חלק ומניחים בצד.
- מוצאים את תחתית הקראנץ ומזלפים פסים של קרם הקרמל.
- מניחים מעל קרם הקרמל לב בראוניז.
- לאחר מכן מזלפים מעל הבראוניז עיגולים של גאנש לבן, ומניחים מעל את דיסקית השוקולד.
- זהו, עשיתם את זה! יש לכם קינוח ארבע שכבות מפנק וטעים! כל הכבוד 🙂
חשוב לדעת
- את הלבבות שומרים במקרר כשהם מכוסים היטב.
- הקינוח מתוק במיוחד, כדאי לחלוק אותו עם בן \ בת הזוג 🙂 .
עוד מתכונים שלי שאולי תאהבו: עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגת שכבות שוקולד צ’יפס | עוגת שמרים קראנץ׳ | קרמוגית נוטלה