fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

את הרולדה הבאה אתם הולכים לאמץ בוודאות! מדובר במתכון קליל ומוצלח לרולדת שוקולד וניל רכה ועסיסית. רולדת שוקולד במילוי קרם וניל פשוט, עם ציפוי שוקולד מפנק שגם הילדים וגם המבוגרים יזללו בהנאה. תכינו לכם כוס קפה חם ואתם מסודרים.

מצרכים לרולדת שוקולד וניל

לרולדה

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 40 מ”ל שמן (4 כפות).
  • 40 מ”ל חלב (4 כפות).
  • 70 גרם קמח (2\1 כוס).
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 20 גרם קקאו (2 כפות) + 40 מ”ל מים חמים (4 כפות).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס- להקצפה עם החלבונים)

לקרם

  • 375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי).
  • 30 גרם פודינג וניל (3 כפות – ניתן להוסיף עוד כף במידה ואתם אוהבים קרם ממש מתוק).
  • כפית תמצית וניל.
  • 60 מ”ל חלב (4\1 כוס).

לציפוי

  • 90 מ”ל שמנת מתוקה.
  • 120 גרם שוקולד מריר.
רולדת שוקולד וניל | צילום: ספיר דהן
רולדת שוקולד וניל | צילום: ספיר דהן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

  2. בקערה רחבה טורפים חלמונים וסוכר (30 גרם – 3 כפות), לאחר מכן מוסיפים שמן וטורפים. מוסיפים חלב וטורפים היטב.

  3. מערבבים קמח ואבקת אפייה יחד, ומוסיפים אל הקערה. טורפים היטב לבלילה חלקה.

  4. מערבבים את המים החמים יחד עם הקקאו למשחה חלקה ללא גושים. מוסיפים אל הקערה וטורפים לאיחוד.

  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להופעת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב אך רך. מקפילים את הקצף אל הבלילה.

  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומורחים את הבלילה בשכבה אחידה.

  7. אופים את הרולדה כ-16 דק’ (בתנור היא תראה לכם נפוחה ותפוחה אך לאחר האפייה הנפח יורד).

  8. כשהיא יוצאת מהתנור הופכים אותה על גביי נייר אפייה ומקלפים בעדינות את נייר האפייה שעליו היא נאפתה (כשהרולדה עוד חמה). מניחים אותה להתקרר מעט, וניגשים להכנת הקרם.

  9. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, פודינג, חלב ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם יציב.

  10. מורחים את הקרם על גביי הרולדה בשכבה דקה ואחידה. ובעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה.

  11. מעברים לתבנית ומכניסים את הרולדה למקרר למשך כ-שעה.

  12. לאחר קירור הרולדה מתחילים בהכנת הציפוי: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומערבבים.

  13. מוציאים את הרולדה מהמקרר, ומניחים אותה על גביי רשת. מצפים ומיישרים בעזרת פלטה.

  14. מחזירים למקרר למשך כ-30 דק’.

  15. את הרולדה שומרים במקרר עד כ-5 ימים.

אולי תאהבו גם: רולדת שמרים של פעם | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | שטרודל תפוחים | עוגת זאכר טורט

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.