fbpx




עוגת הטירמיסו מגיעה אלינו מאיטליה, ופירוש המילה טירמיסו באיטלקית הוא “הרם אותי למעלה”. והאטילקים לגמרי צודקים. בכל ביס אתם הולכים לעוף למעלה מרוב שזה טעים. עוגת הטירמיסו מורכבת מעוגיות ביסקוטי, אספרסו, קרם עשיר של גבינת שמנת וקקאו. אני בחרתי להכין את קרם הטירמיסו עם חלמונים ממש כמו באיטליה (הם עוברים בישול אז אין ממה לחשוש), אך מי שבכל זאת מעדיף לוותר, בסוף המתכון הוספתי לכם אופציה נוספת ללא חלמונים.

מצרכים לתבנית פיירקס 18*26 מרובעת

  • 2 שרוולי עוגיות ביסקוטי.
  • 360 מ”ל מים חמים (2\1 1 כוסות).
  • כף גדושה קפה נמס מגורען (או אספרסו כפול, ואז אין צורך במים החמים – מומלץ יותר).

לקרם

  • 3 חלמונים.
  • 60 גרם סוכר.
  • 50 מ”ל חלב.
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה (אני השתמשתי בגבינה של גד 40% שומן).
  • 30 גרם אבקת סוכר.
  • כפית תמצית וניל איכותית.

לפיזור

  • מעט אבקת קקאו.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הקרם: בקלחת שמים חלמונים, סוכר וחלב, וטורפים היטב.
  2. מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מגיעה לטמפ’ של 80 מעלות, או עד שהסוכר נמס (תוכלו לבדוק בין 2 אצבעות).
  3. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם בלון הקפצה, ומקציפים במשך כ- 5 דק’ עד להיווצרות תערובת נוזלית, תפוחה ולבנה.


    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן


    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן


  4. בקערה נוספת, שמים את גבינת המסקרפונה ומערבבים מעט עד שהיא מתרככת.



    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן



  5. שופכים את התערובת שבישלנו אל גבינת המסקרפונה, ומקפלים היטב עד לאיחוד.




    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן




  6. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים עד להטמעה (הקרם במרקם נוזלי, אך הוא מתייצב לאחר הקירור).
  7. מתחילים בהרכבת העוגה: מערבבים מים חמים וקפה נמס מגורען ומערבבים.



    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן


  8. טובלים את עוגיות הביסקוטי בסירופ הקפה, ומסדרים בצורה אחידה על תחתית התבנית (לא לטבול את העוגיות יותר מדיי, כי אחרת הן תתפרקנה).
  9. שופכים חצי מכמות הקרם מעל שכבת עוגיות הביסקוטי.




    טירמיסו איטלקי | צילום: ספיר דהן



  10. טובלים שוב את עוגיות הביסקוטי בסירופ הקפה ויוצרים עוד שכבה.
  11. שופכים את יתרת הקרם מעל ומיישרים בעזרת פלטה קטנה.
  12. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ- 3 שעות לפחות.
  13. לאחר הקירור מפזרים אבקת קקאו.

קרם ללא ביצים

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה (2 קופסאות).
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה.
  • 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  • מכניסים את כל המצרכים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, ומקציפים כמה דק’ עד להיווצרות תערובת יציבה.

חשוב לדעת:

  • ממליצה לכם לא לוותר על הגרסה המקורית של קרם הטירמיסו, הוא טעים בהרבה!
  • את עוגת הטירמיסו שומרים במקרר עד 4 ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת מוס אוראו ושוקולד | עוגיות בלונדי ובייגלה | עוגת בננות בחושה ב-5 דקות | עוגיות פאדג׳ שוקולד ואגוזי לוז

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.