⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
לחמניות כוסמין מקמח מלא תפוחות, רכות וקלות להכנה. החלק הכי חשוב בהכנה הוא לישה ארוכה. ככל שתלושו יותר תקבלו לחמניות אווריריות יותר. תוכלו לשחק עם הציפוי ולפזר גרעיני חמניה, דלעת, פרג או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
מצרכים ללחמניות כוסמין מקמח מלא – 12 יחידות
תוכן עניינים
לבצק
- קילו קמח כוסמין מלא.
- 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי).
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 600 מ”ל מים.
- 100 גרם שמן (2\1 כוס).
- 10 גרם מלח (כף).
לציפוי
- ביצה טרופה + קורט מלח.
- שומשום \ גרעיני דלעת.
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים את וו הלישה ומערבבים על מהירות נמוכה. מוסיפים בזרם דק את המים ואת השמן, ולאחר מכן את המלח.
- לשים כ-10-12 דק’, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק (אם המיקסר שלכם מתחמם במהירות, אני ממליצה לעצור ולתת לנו לנוח כמה דקות ולאחר מכן להמשיך בלישה).
- משמנים קערה רחבה במעט שמן, ובעזרת ידיים משומנות מעבירים את הבצק אל הקערה. מכסים ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
- לשים את הבצק להוצאת אוויר, ומניחים במשטח עבודה. משמנים את הידיים במעט שמן, וחותכים את הבצק ל-12 כדורים שווים. מעצבים עיגולים יפים, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
- מברישים ומפזרים גרעיני דלעת \ שומשום או כל דבר אחר. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דק’ או עד להשחמה (שימו לב שהתחתית לא בהירה מדיי).
- מצננים לחלוטין ורק לאחר מכן מחלצים את הלחמניות מהתבנית. במידה ואתם לא אוכלים את כל הלחמניות באותו היום, אני ממליצה לעטוף אותן ולהקפיא. הלחמניות נשארות רכות ואווריריות לגם לאחר ההקפאה.
אולי תאהבו גם : לחמניות בצל מקורמל | לחמניות קשר ביתיות | לחמניות שום | לחם כוסמין מלא עם גרעינים