⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
תסכימו איתי שאין על בצק שמרים? עוגת שמרים, מאפי שמרים, קראנץ׳ שמרים – הכל הולך! ובגלל שאני מאוד אוהבת מאפי שמרים (ובמיוחד כשהם אישיים) – החלטתי להכין מאפי שמרים ושוקולד אישיים בדיוק בזמן לסופ״ש, והבונוס הוא שהם פרווה!
תוכלו לשחק עם המילוי ולהשתמש בכל ממרח שעולה על דעתכם (חלווה, לוטוס, נוטלה וכו׳),
- עקבו אחריי באינסטגרם ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
- הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד!
- הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מצרכים לכ-12 מאפים
תוכן עניינים
- 320 גרם קמח (2 כוסות +4 כפות).
- 10 גרם שמרים יבשים (כף).
- ביצה L.
- 100 גרם נטורינה בטמפ’ החדר וחתוכה לקוביות.
- 95 מ”ל מים פושרים.
- 60 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
- קורט מלח.
למילוי
- ממרח שוקולד פרווה (אני השתמשתי בממרח של השחר העולה)
לטופינג
- ביצה טרופה.
- חופן אגוזי מלך גרוסים.
לסירופ הסוכר
- 100 גרם סוכר לבן.
- 120 מ”ל מים.
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים מעט.
- מוסיפים את קוביות הנטורינה ולשים כ- 2 דקות.
- מוסיפים את המים והביצה ולשים כ- 7 דק’, עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ולשים את הבצק בידיים עד שהוא נעים וחלק.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-שעה.
- לאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקרר, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-30 דק’.
- מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים, ומרדדים כל כדור לצורת ריבוע.
- מורחים על מחצית מהריבוע ממרח שוקולד, מקפלים את החצי הנותר מעל ומרדדים.
- חותכים את הבצק ל- 12 רצועות.
- לוקחים 2 רצועות ומלפפים לצורת צמה, יוצרים מהצמה עיגול ומהדקים את הקצוות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים במרווחים את מאפי השמרים.
- מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ- 30 דק’.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- לאחר ההתפחה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל אגוזים גרוסים.
- מכניסים לתנור למשך כ- 15 דק’ או עד שהמאפים משחימים (זמן האפייה תלוי בגודל המאפה שעשיתם).
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת שמים סוכר ומים ומבשלים עד להסמכה.
- כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בסירופ הסוכר.
חשוב לדעת
- אפשר להחליף את הנטורינה במחמאה.
- אפשר להקפיא את המאפים כשהם עטופים היטב ולהפשיר כשמתחשק.
אולי תאהבו גם: אצבעות שוקולד פרלינה | עוגת קינדר דליס שכולם אוהבים | חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | עוגת טורט לימון ושקדים