fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

תסכימו איתי שאין על בצק שמרים? עוגת שמרים, מאפי שמרים, קראנץ׳ שמרים – הכל הולך! ובגלל שאני מאוד אוהבת מאפי שמרים (ובמיוחד כשהם אישיים) – החלטתי להכין מאפי שמרים ושוקולד אישיים בדיוק בזמן לסופ״ש, והבונוס הוא שהם פרווה!

תוכלו לשחק עם המילוי ולהשתמש בכל ממרח שעולה על דעתכם (חלווה, לוטוס, נוטלה וכו׳),

מצרכים לכ-12 מאפים

  • 320 גרם קמח (2 כוסות +4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • ביצה L.
  • 100 גרם נטורינה בטמפ’ החדר וחתוכה לקוביות.
  • 95 מ”ל מים פושרים.
  • 60 גרם סוכר לבן (4\1 כוס).
  • קורט מלח.

למילוי

  • ממרח שוקולד פרווה (אני השתמשתי בממרח של השחר העולה)

לטופינג

  • ביצה טרופה.
  • חופן אגוזי מלך גרוסים.

לסירופ הסוכר

  • 100 גרם סוכר לבן.
  • 120 מ”ל מים.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים את קוביות הנטורינה ולשים כ- 2 דקות.
  3. מוסיפים את המים והביצה ולשים כ- 7 דק’, עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק.
  4. מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ולשים את הבצק בידיים עד שהוא נעים וחלק.
  5. עוטפים את הבצק בנילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-שעה.
  6. לאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקרר, ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-30 דק’.
  7. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים, ומרדדים כל כדור לצורת ריבוע.
  8. מורחים על מחצית מהריבוע ממרח שוקולד, מקפלים את החצי הנותר מעל ומרדדים.
  9. חותכים את הבצק ל- 12 רצועות.
  10. לוקחים 2 רצועות ומלפפים לצורת צמה, יוצרים מהצמה עיגול ומהדקים את הקצוות.
  11. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים במרווחים את מאפי השמרים.
  12. מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ- 30 דק’.
  13. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  14. לאחר ההתפחה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל אגוזים גרוסים.
  15. מכניסים לתנור למשך כ- 15 דק’ או עד שהמאפים משחימים (זמן האפייה תלוי בגודל המאפה שעשיתם).
  16. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת שמים סוכר ומים ומבשלים עד להסמכה.
  17. כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בסירופ הסוכר.

חשוב לדעת

  • אפשר להחליף את הנטורינה במחמאה.
  • אפשר להקפיא את המאפים כשהם עטופים היטב ולהפשיר כשמתחשק.
מאפי שמרים ושוקולד אישיים | צילום: ספיר דהן
מאפי שמרים ושוקולד אישיים | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: אצבעות שוקולד פרלינה | עוגת קינדר דליס שכולם אוהבים | חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | עוגת טורט לימון ושקדים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.