fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אצבעות שמרים במילוי שוקולד, פקאן וקראמבלס הן ללא ספק המאפה הכי טעים שתאכלו לאחרונה. מתחילים מבצק שמרים רך ומושלם, אליו משדכים ממרח שוקולד אהוב, מפזרים פקאן סיני ומעצבים. לסיום מפזרים צאנקים של קראמבלס וניל מתוקים ופריכים ומכניסים לאפייה. הבית שלכם יריח כמו מאפייה ואתם תהיו בעננים מהתוצאה. אצבעות שמרים שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים.

אצבעות שמרים | צילום: ספיר דהן
אצבעות שמרים | צילום: ספיר דהן

מצרכים לאצבעות שמרים שוקולד פקאן וקראמבלס

לבצק השמרים

  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 600 גרם קמח (4 כוסות + 4 כפות).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 60 גרם שמן (4\1 כוס).
  • 250 מ”ל מים (כוס + כף).
  • 4\1 כפית מלח.

למילוי

  • ממרח נוטלה \ כל ממרח שוקולד שאתם אוהבים.
  • כ-70 גרם פקאן סיני שבור גס (ניתן להמיר לפקאן קלוי).

לקראמבלס

  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • 100 גרם קמח (2\1 כוס +3 כפות).

לסירופ

  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 120 מ”ל מים (2\1 כוס).

להברשה

  • ביצה טרופה.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, מים, שמן ומלח ולשים במשך כ-10 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אל תתפתו להוסיף קמח).

  2. משמנים קערה רחבה במעט שמן, ובעזרת ידיים משומנות מניחים את הבצק בתוך הקערה. עוטפים בנילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.

  3. הכנת הקראמבלס: מעבדים את הסוכר, קוביות החמאה הקרה ותמצית הוניל במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מגרדים את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח. מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים (אני בחרתי להכין אותם מעט גדולים, אך ניתן לעבד לפירורים דקים וקטנים) מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר עד לשימוש.

  4. עיצוב המאפים: מקמחים משטח עבודה במעט קמח, מניחים את כדור הבצק ומפזרים גם עליו מעט קמח. מרדדים לצורת ריבוע (חשוב לבדוק שהבצק לא נדבק למשטח העבודה. במידת הצורך מוסיפים קמח) ומורחים בנדיבות ממרח שוקולד. מפזרים פקאן סיני גרוס \ פקאן קלוי ומקפלים את הבצק ל-2 (תוכלו להעזר בסרטון).

  5. מרדדים מעט לצורת מלבן, ובעזרת גלגלת \ סכין מיישרים את הקצוות. חוצים את הלבן במרכז ל-2 פסים רחבים, ומעצבים לפסים אישיים. מקמחים במעט קמח כל פס, ויוצרים באמצע חיתוך כמעט עד הסוף. את החלק העליון מכניסים אל תוך החור שיצרנו ומרימים כלפיי מעלה. הופכים את הבצק וחוזרים על אותה פעולה עם החלק התחתון.

  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומסדרים את המאפים במרווחים קטנים. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.

  7. לאחר ההתפחה מברישים כל מאפה בביצה טרופה. מוציאים את הקראמבלס, מפוררים אותו מעט עם הידיים ומפזרים בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20-25 דק’ או עד להשחמה.

  8. שהמאפים בתנור מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים מים וסוכר. מרתיחים עד להמסה, מכבים ומשארים לצינון.

  9. כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים במעט סירופ סוכר (ממש הברשה עדינה, לא להעמיס). ניתן לפזר עוד קצת פקאן סיני מעל.

חשוב לדעת:

  • תוכלו בקלות להפוך אותן לפרווה. המירו את ממרח השוקולד לממרח פרווה, ואת החמאה בקראמבלס לנטורינה.
  • את אצבעות השמרים שומרים בטמפ’ החדר כשהן מכוסות היטב.
  • ניתן לחמם אותן כ-10 שניות במיקרו ואז לאכול.
  • ניתן לוותר על הקראמבלס.
  • נשאר לכם מהקראמבלס? ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת שמרים קראנץ במילוי שקדים ושוקולד | שושני שמרים פיסטוק | גביניות שמרים | מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.