fbpx



אין דבר יותר מסוכן ממשהו קריספי, קטן, ומלוח, שמתחיל בחופן קטן ״לנשנוש זריז״ ונגמר בריקון הצנצנת. למרות כל הסיכונים, החלטתי לשתף אתכם במתכון להכנת נשנושי קרקר ביתיים, קטנים, טעימים ושמשתלבים עם סלט טוב, גבינה או טחינה בצד.

כשתכינו, תבינו כמה נשנושי קרקר ביתיים הם דבר נפלא וממכר 🙂

מצרכים

  • 210 גרם קמח לבן.
  • 10 גרם שמרים יבשים.
  • 120 מ”ל מים פושרים.
  • 2.5 גרם אבקת אפייה.
  • 2.5 גרם אבקת סודה לשתייה.
  • 5 גרם מלח.
  • 30 גרם שמן.

לטופינג

  • מלח גס.
  • מעט מים.

אופן ההכנה

  1. בקערה מניחים קמח ושמרים ומערבבים מעט.
  2. מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.


    נשנושי קרקר ביתיים שלא תפסיקו לזלול | צילום: ספיר דהן

  4. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במשך כ- 40 דק’.
  5. מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים.


    נשנושי קרקר ביתיים שלא תפסיקו לזלול | צילום: ספיר דהן

  6. מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד (חשוב שהרידוד יהיה אחיד).
  7. בעזרת קורצן קטן קורצים לצורות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.


    נשנושי קרקר ביתיים שלא תפסיקו לזלול | צילום: ספיר דהן

  8. יוצרים 5 חורים קטנים בכל קרקר, מברישים אותם במעט מים ומפזרים מלח גס.


    נשנושי קרקר ביתיים שלא תפסיקו לזלול | צילום: ספיר דהן

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12-15 דק’.
  10. מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה.

חשוב לדעת

  • תוכלו לבחור בכל צורת קורצן שתרצו.
  • במקום המלח גס תוכלו לפזר זעתר.

אולי תאהבו גם: מאפה בצל ופטריות | לחם עם זיתי קלמטה ללא לישה ב-5 דקות | גריסיני פרמזן וזיתי קלמטה מקמח מלא | חלות של שבת (לחם בית)

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.