⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אם אתם מחפשים עוגה מרשימה, קלה להכנה וממש טעימה, אתם פשוט חייבים להכין את העוגה הזאת – עוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן. עוגת ביסקוויטים עם שכבת שוקולד, שלאחר הקירור מקבלת מרקם קריספי. קרם גבינה עם פקאנים קלויים ומעל הכל גנאש שוקולד מריר.

מצרכים לעוגת ביסקוויטים שוקולד פקאן – תבנית מרובעת 26 ס”מ
תוכן עניינים
לתחתית
- 300 גרם ביסקוויטים וניל – שרוול וחצי.
 - 240 מ”ל חלב (כוס).
 - 200 גרם שוקולד חלב.
 
לקרם
- 225 גרם גבינת שמנת (גביע– אני השתמשתי בגבינת שמנת נפוליאון 25%).
 - 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
 - 60 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס- ניתן להוסיף לפי טעמכם).
 - כפית תמצית וניל.
 - 50 גרם אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס.
 
לגנאש
- 200 גרם שוקולד מריר.
 - 200 מ”ל שמנת מתוקה.
 
אופן ההכנה
- טובלים את הביסקוויטים בחלב, ומסדרים על תחתית התבנית. ממיסים את השוקולד החלב בפולסים קצרים (יש לערבב בין פולס לפולס), ובעזרת פלטה מורחים על שכבת הביסקוויטים.
 - טובלים עוד ביסקוויטים, ומסדרים מעל שכבת השוקולד.
 - הכנת הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל.
 - מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות קרם יציב, מוסיפים את הפקאנים ומקפלים בעזרת ללקן.
 - שופכים את הקרם על שכבת הביסקוויטים, ומישרים לשכבה אחידה.
 - הכנת הגנאש: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה. ממיסים בפלוסים קצרים עד להמסה מלאה.
 - שופכים על הקרם, ומטים את התבנית כך שהגנאש יכסה את כל העוגה.
 - מקררים למשך כ-4-5 שעות לפחות.
 - ניתן לפזר מעל הגנאש עוד פקאנים קלויים.
 
חשוב לדעת
- במידה ותירצו שכבה עבה יותר של קרם, הכפילו את מצרכי הקרם.
 - ניתן להמיר את גבינת השמנת לגבינת מסקרפונה.
 - ניתן להקפיא את העוגה, ולאכול אותה כעוגת גלידה.
 - לא אוהבים פקאנים? תוכלו להמיר בכל דבר אחר.
 
אולי תאהבו גם: עוגת ביסקוויטים לואקר ונוטלה | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן ללא אפייה
                    
                    
עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!?