fbpx




במבט ראשוני היא נראית עוגת שוקולד תמימה, אך לא כך הדבר. אם אתם מחובבי השילוב של שוקולד וגבינה אתם הולכים לאהוב את העוגה הזו. עוגת גבינה ושוקולד, רכה במיוחד ועשירה בטעמה. אומנם לא מדובר במרקם של עוגת גבינה רגילה אבל היא בהחלט לא נופלת ממנה. אני העדפתי להשאיר את העוגה ללא ציפוי כלל כי היא מספיק מתוקה, אך תוכלו לפזר אבקת סוכר או לצפות בקצפת.

עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן
עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן

מצרכים להכנת עוגת גבינה ושוקולד – תבנית עגולה 24 ס”מ

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר – מופרדות.
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 220 מ”ל חלב.
  • 40 גרם חמאה.
  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי בטמפ’ החדר- גביע אחד (אני השתמשתי בנפוליאון 25% שומן).
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • 30 גרם קמח (3 כפות).
  • 20 גרם קקאו (2 כפות).
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות).

אופן הכנת עוגת גבינה ושוקולד

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפייה (מבפנים), ולאחר מכן עוטפים את התבנית ב-2 שכבות של נייר כסף כדי שהמים לא יחדרו לעוגה (מבחוץ).
  3. בקלחת מניחים גבינת שמנת וחלב, ממיסים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב, עד להמסה.




    עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן



  4. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד להמסה מלאה.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים.





    עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן




  6. מעבירים לקערה רחבה, ומניחים לצינון של כ-2 דק’.
  7. מוסיפים חלמונים וטורפים היטב.




    עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן





  8. בקערה נוספת מערבבים קמח, קקאו וקורנפלור. מנפים אותם אל בלילת השוקולד, וטורפים היטב עד להטמעה.
  9. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים אותם במשך כ-2 דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
  10. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כ-3-4 דק’, עד להיווצרות קצף יציב אך לא נוקשה מדיי.





    עוגת גבינה ושוקולד אפויה | צילום: ספיר דהן




  11. מעבירים מחצית מקצף החלבונים אל בלילת העוגה ומקפלים בעדינות, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים שוב עד להטמעה.
  12. שופכים את התערובת אל התבנית, ומניחים אותה בתוך תבנית התנור. שופכים מים חמים (בתוך התבנית של התנור) ומכניסים בזהירות לתנור.
  13. אופים בחום של 140 מעלות למשך כ- 20 דק’, לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דק’.
  14. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בתוך התנור לעוד כ-חצי שעה.
  15. מוציאים מהתנור, מחלצים את התבנית מהמים ומניחים לצינון מלא.
  16. מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות (עדיפות ללילה שלם), לאחר מכן מחלצים מהתבנית וזוללים.

חשוב לדעת

  • לא ניתן לוותר על שלב הקירור.
  • עוגת גבינה ושוקולד נשמרת במקרר כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: חיתוכיות גבינה ופיסטוק | עוגת גבינה 3 שכבות | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | קראנץ גבינה ריקוטה ושוקולד צ׳יפס

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.