fbpx




עוגת פרג משגעת, רכה ולחה עם נגיעות של גרידת לימון. בין אם אתם מחובבי הפרג ובין אם לא, אתם הולכים לעוף עליה. עוגה גבוהה ועשירה שמתאימה לכל שעות היום (והיא אפילו פרווה!).

עוגת פרג רכה ועשירה | צילום: ספיר דהן
עוגת פרג רכה ועשירה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת פרג רכה ועשירה – לתבנית עגולה 24 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים.
  • 250 גרם סוכר (4\1 1 כוסות).
  • 210 גרם קמח ( 2\1 1 כוסות).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 50 גרם פרג טחון ( 2\1 כוס).
  • כפית גרידת לימון.

אופן הכנת עוגת פרג

  1. בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה ופרג ומערבבים.
  2. מוסיפים אל הקערה חלמונים, שמן וגרידת לימון. טורפים לאיחוד ומניחים בצד עד לשימוש. (מתקבלת תערובת במרקם מעט דחוס).




    עוגת פרג רכה ועשירה | צילום: ספיר דהן



    עוגת פרג רכה ועשירה | צילום: ספיר דהן


  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מניחים חלבונים ומקציפים כמה דק’ עד להיווצרות בועות.
  4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד להיווצרות מרנג יציב, אך לא נוקשה מדיי.
  5. מוסיפים אל התערובת כ-חצי מכמות המרנג ומקפלים בעדינות (בהתחלה יהיה קשה לקפל אך לאט לאט זה יסתדר).
  6. מוסיפים את שאר המרנג, ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. משמנים את התבנית במעט שמן, ושופכים את הבלילה.
  8. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-40-50 דק’ ( התחילו ב40 דק’ והוסיפו במידת הצורך).
  9. מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר (אופציונלי).

חשוב לדעת

  • במידה ובחרתם לאפות בתבניות אינגליש קייק, קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב.
  • תוכלו להמיר את גרידת הלימון לגרידת תפוז.

אולי תאהבו גם: קרואסון שמרים במילוי שוקולד | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת שוקולד לבן וקוקוס | עוגת סולת וקוקוס של פעם | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.