fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

כשאני ובעלי טיילנו בארה”ב, זכיתי להכיר מקרוב את הדונאטס שכל כך מזוהה עם אמריקה. את הדונאטס אפשר למצוא כמעט בכל מקום, הן ברשתות גדולות ומכורות כמו דאנקן דונאטס, ועד לדוכנים קטנים שמפזורים ברחבי העיר. כשחזרנו אמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את הדונאטס בבית, אך הזמן עבר ולא התפנתי לזה. אז הנה, חנוכה בפתח וזה בדיוק הזמן להיכנס למטבח ולהכין דונאטס מפנק. תוכלו לגלגל אותו בסוכר, לזלף מעל שוקולד או להיצמד לציפוי המקורי.

דונאטס | צילום: ספיר דהן
דונאטס | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • הקפידו על זמני ההתפחה.
  • חשוב להשתמש במד חום למדידת הטמפרטורה של השמן.
  • את עיגולי הבצק הקטנים (שקורצים באמצע) תוכלו לטגן ולגלגל בסוכר וקינמון.

מצרכים לכ-12 יחידות דונאטס

לבצק

  • 500 גרם קמח.
  • 90 גרם סוכר (2\1 כוס פחות כף).
  • 250 מ”ל חלב (כוס+ כף).
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
  • 4\1 כפית מלח.
  • ביצה L בטמפ’ החדר.
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

לציפוי

  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות).
  • 30 מ”ל חלב (3 כפות).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן הכנת הדונאטס

  1. בקערה מניחים 3 כפות קמח (מתוך ה-500 גרם), 4 כפות חלב (מתוך ה-250 מ”ל) ושמרים. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 30 דק’.
  2. בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים אל הקערה את יתרת החלב ומעבדים במהירות בינונית עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. טורפים את הביצה ומוסיפים אותה בזרם דק אל קערת המיקסר ומעבדים עד להטמעה.
  3. מוסיפים את הבצק המקדים (לאחר שתפח) אל קערת המיקסר ולשים במשך כ-5 דק’ עד לבצק אחיד.
  4. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים ללוש עד שהן נטמעות ומתקבל כדור בצק אחיד ודביק.
  5. מקמחים משטח עבודה, ומניחים את כדור הבצק. לשים בידיים כ-5 דק’ עד שהבצק נעים למגע ופחות דביק.
  6. מקמחים קערה רחבה במעט קמח, ומכניסים את כדור הבצק. עוטפים בניילון נמצד, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
  7. מקמחים משטח עבודה, מניחים את כדור הבצק ומקמחים גם אותו במעט קמח. מרדדים לעובי של 1.5 ס”מ.
  8. בעזרת קורצן עגול (בגודל שתבחרו), קורצים עיגולים, ובאמצע קורצים חור קטן יותר. מניחים כל עיגול על גזרות של נייר אפייה (חותכים את נייר האפייה לריבועים). מניחים אותם במרווחים ומכסים בניילון נצמד באופן רופף. משאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-30 דק’.
  9. את שאריות הבצק שנשארו מסביב לעיגולים שקרצנו, לשים לכדור ומשאירים למנוחה קצרה. לאחר מכן מרדדים וקורצים באותו האופן.
  10. ממלאים סיר רחב בשמן ומחממים אותו לטמפרטורה של 170-175 מעלות. מכניסים את הדונאטס לשמן החם, על הצד שיושב על נייר האפייה. לאחר כמה שניות נייר האפייה מתנתק מהדונאטס, ובעזרת מלקחים מסירים את נייר האפייה.
  11. מטגנים כמה דק’ מכל צד עד לקבלת צבע שחום. מעבירים את הדונאטס למסננת, להסרת עודפי השמן. (במידה ותירצו לגלגל את הדונאטס בסוכר, עשו זאת כשהם עוד חמים)
  12. הכנת הציפוי: בקערה מניחים אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת משחתית. במידה והתערובת נוזלית הוסיפו עוד אבקת סוכר עד למרקם הרצוי.
  13. בעזרת כפית מורחים שכבה דקה על כל דונאטס, ומניחים על נייר אפייה עד להתמצקות.
דונאטס | צילום: ספיר דהן
דונאטס | צילום: ספיר דהן

אולי תאהבו גם: סופגניות ביתיות | עוגת שמרים עגולה | עוגת טורט אגוזים ושומשום | עוגת סולת של פעם

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.