fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת רד ולווט או בשמה הנוסף ״עוגת קטיפה אדומה״, היא בעצם עוגת שכבות אדומה וקטיפתית במילוי קרם גבינה. תוכלו למצוא המון גרסאות שונות לעוגת רד ולווט אבל אני הכי אוהבת ששכבות העוגה דקות ושוות ביחס לקרם. נרתעים מצבע מאכל? תוכלו לוותר עליו ועדיין ליהנות מעוגה רכה וקרמית. ההכנה של העוגה מאוד קלה ופשוטה, רק חשוב לעקוב אחר ההוראות בכדי לקבל את הרכות שכל כך אופיינית לה.

עוגת רד ולווט - עוגת קטיפה אדומה | צילום: ספיר דהן
עוגת רד ולווט – עוגת קטיפה אדומה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת פס רד ולווט – תבנית תנור

לטורט

  • 3 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל איכותית.
  • 100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות).
  • 10 גרם קקאו (כף).
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).
  • 40 מ”ל חלב (3 כפות).
  • 2 טיפות צבע מאכל אדום (אני השתמשתי בצבע מאכל במרקם גל).
  • 30 גרם חמאה מומסת.

לקרם

  • 180 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בנפוליאון 25% שומן).
  • 40 גרם אבקת סוכר (4 כפות).
  • כף מיץ לימון (לא לוותר).
  • כפית תמצית וניל.
  • 240 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
  • 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).

לסירופ

  • 60 מ”ל מים חמים (4\1 כוס).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הטורט: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מניחים את החלב בקערה מתאימה למיקרו, מחממים אותו במשך כ-10 שניות ומניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים, סוכר ותמצית וניל. מקציפים במשך כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו. מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים 2\1 מכמות היבשים ומעבדים. אל החלב מוסיפים 2 טיפות צבע מאכל ומערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים את החלב אל קערת המיקסר ומעבדים להטמעה. לאחר מכן מוסיפים את שאר היבשים ומעבדים.
  6. לוקחים 2 כפות מהבלילה שבקערת המיקסר, ומערבבים אותן עם החמאה המומסת. עכשיו יש לכם 2 אפשרויות: אם הבלילה מספיק אדומה מוסיפים את בלילת החמאה לקערת המיקסר ומקפלים להטמעה. במידה והבלילה לא אדומה מספיק, הוסיפו אל קערת החמאה עוד טיפת צבע מאכל, ערבבו ולאחר מכן הוסיפו אל הבלילה שבקערת המיקסר וקפלו.
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה. מישרים את הבלילה בעזרת פלטה קטנה לשכבה אחידה (וודאו שהיא לא דקה מדיי) מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דק’.
  8. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, והופכים עליו את הטורט. מקלפים בזהירות את נייר האפייה כשהעוגה עוד חמה (אחרת יהיה קשה לקלף) ומניחים כך לצינון.
  9. חותכים את הטורט ל-3 פסים ארוכים ושווים בגודלם (את השאריות לא זורקים, נשתמש בהם לציפוי העוגה).
  10. הכנת הקרם: בקערה מניחים גבינת שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר וטורפים היטב. מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב.
  11. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה ופודינג וניל. מקציפים עד להיווצרות קרם יציב. מקפלים את הקצפת אל הגבינה לקרם חלק ואחיד, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק (לא חובה).
  12. הכנת הסירופ: מערבבים יחד מים חמים וסוכר.
  13. הרכבה: על תבנית רחבה מניחים שכבת אחת של טורט, ומברישים אותה בסירופ. מזלפים פסים של קרם לאורך כל שכבת הטורט, ומשטחים בעזרת פלטה קטנה.
  14. מניחים מעל עוד שכבת טורט, מברישים בסירופ ומורחים קרם. לסיום מניחים את השכבה האחרונה של הטורט, מברישים במעט סירופ ועוטפים את העוגה בקרם שנותר.
  15. את שאריות הטורט ששמרנו בצד מפוררים בידיים ומפזרים מעל העוגה.
  16. מכניסים למקרר למשך כ-שעתיים או עד להתייצבות וחותכים לפסים אישיים.

אולי תאהבו גם: עוגת שכבות שוקולד לבן ללא גלוטן | קינוח שכבות שוקולד קפה ושקדים | עוגת שכבות עם קרם שנטילי שוקולד ללא גלוטן | פינוק פיסטוק 3 שכבות שאתם חייבים להכין

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.