fbpx




גם לכם יש חשק לפעמים למשהו פשוט? אין כמו העוגות הפשוטות, בלי קרמים ובלי תוספות. לאחרונה התחשק לי להכין עוגת תפוזים בחושה נוסטלגית בטעם של פעם. המתכון הבא הוא בהחלט אחד המתכונים המוצלחים שלי להכנת עוגת תפוזים אוורירית שהיא גם קלה להכנה, רכה כמו ענן, עם מתיקות עדינה וטעם מודגש של גרידת תפוז. מסוג העוגות שאף פעם לא מאכזבות ותמיד כיף להכין שוב ושוב.

עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן
עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית עגולה 24 ס”מ

  • 5 ביצים L בטמפ’ החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים.
  • 160 גרם סוכר לבן.
  • 60 גרם שמן.
  • 110 גרם קמח.
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
  • 120 מ”ל מיץ תפוזים סחוט טרי (2\1 כוס).
  • כפית גרידת תפוז.
  • אבקת סוכר לפיזור

נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • זמן אפיית העוגה נע בין 50-60 דק’, אך זה נורא תלוי בתנור. יכול להיות שתצטרכו להוסיף כמה דק’ או אפילו להוריד כמה דק’. אני ממליצה לבדוק את העוגה לאחר כ-45 דק’ ואז להחליט האם להמשיך את האפיה או לעצור.
  • תוכלו לחלק את הבלילה לתבניות אינגלייש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר משמעותית.
  • בעוגה יש פחות מכוס קמח לכן היא צונחת מעט לאחר האפייה, אך זה מה שמכנה לה את מרקם הספוג והרכות.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשמנים מעט את התחתית והדפנות.
  3. בקערה מניחים חלמונים, 100 גרם סוכר וטורפים.
  4. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז וטורפים היטב עד לאיחוד.
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה אל התערובת, וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושי קמח.
  6. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים, 60 גרם סוכר, ומקציפים למשך כ-5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.


    עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן

  7. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את בלילת החלמונים.


    עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן

  8. מעבדים למשך כ- 2 דק’ ועוצרים את המיקסר.
  9. בעזרת לקקן, מקפלים את התערובת כדי לבדוק שלא נותרו גושי קמח.
  10. מעבירים את התערובת לתבנית, ומכניסים לאפייה למשך כ- 50-60 דק’, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


    עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן

    עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן
  11. מצננים לחלוטין, ומפזרים אבקת סוכר.
עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן
עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | צילום: ספיר דהן

חשוב לדעת

  • את עוגת התפוזים שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב.

אולי תאהבו גם: עוגת קינדר דליס שכולם אוהבים | קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | עוגת טורט אגוזי לוז גבוהה ורכה

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.