fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת תפוחים וקינמון רכה ונימוחה, עם אגוזים גרוסים שמוסיפים מעט קראנציות וטעם מיוחד. עוגה קלילה ומהירה להכנה שאתם חייבים לאמץ!

מצרכים להכנת עוגת תפוחים וקינמון – תבנית קוגלהוף 22 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 165 גרם קמח (3\1 1 כוסות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית).
  • כפית תמצית וניל.
  • 3 תפוחים ירוקים בינוניים.
  • כפית קינמון (ניתן להפחית במידה ולא אוהבים).
  • 30 גרם אגוזי מלך שבורים גס.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את התפוחים, מסירים את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, מקציפים כ-6 דק’ עד להיווצרות תערובת תפוחה ובהירה.




    עוגת תפוחים וקינמון | צילום: ספיר דהן



  4. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון יחד, ומנפים אותם אל קערת המיקסר. מעבדים מעט עד להטמעת הקמח.
  5. עוצרים את פעילות המיקסר, מקמחים במעט קמח את קוביות התפוחים ואת אגוזי המלך ומקפלים אותם בעדינות.
  6. משמנים את התבנית במעט שמן, ושופכים את הבלילה.
  7. אופים את העוגה במשך כ- 40-50 דקות.
  8. מצננים לחלוטין וזוללים.

חשוב לדעת

  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא עטופה היטב.
  • השתדלו כמה שפחות לעבד את הבלילה לאחר הוספת הקמח.
  • ניתן להכין את העוגה גם בתבנית עגולה רגילה.

אולי תאהבו גם: עוגת אופרה צרפתית | עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | עוגת פרג רכה ועשירה | עוגת מייפל שקדים ואגוזים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.