fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

הבורקס הוא מאפה ממולא שמקורו בצפון האימפריה העות’מאנית: אסיה הקטנה והבלקן. היהודים הספרדים מטורקיה והבלקן הביאו את המאכל אל המטבח הישראלי, שם נעשה נפוץ. משמעות השם ״בורקיטס״ היא פשוט בורקס קטן 🙂
קבלו מתכון להכנת בורקיטס קטנים וממכרים מבצק קל ומהיר להכנה, במילוי בטטה ופרמזן. הבעיה היחידה שתתקלו בה היא שלא תוכלו להוריד מהם את הידיים.

בורקיטס בטטה ופרמזן ממכרים וקלים להכנה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לבורקיטס בטטה כ-16 יחידות

לבצק

  • 200 גרם קמח (2\1 1 כוסות פחות כף).
  • 4\1 כפית אבקת אפייה.
  • 60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 60 מ”ל מים (4\1 כוס).
  • 20 גרם שמן קנולה (2 כפות).
  • 2\1 כפית מלח.

למלית בטטה

  • בטטה אחת בינונית.
  • 2 כפות גבינת שמנת.
  • כף גבינת פרמזן (ניתן להשמיט אם לא אוהבים).
  • שן שום כתושה.
  • 2\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית פלפל שחור.

לציפוי

  • ביצה טרופה.
  • שומשום.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת המלית: שוטפים את הבטטה ומנגבים. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הבטטה. מכניסים לתנור למשך כ-45-60 או עד לריכוך.
  2. מקררים לחלוטין, קולפים את הקליפה וחותכים לחתיכות גדולות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים מעט למרקם חלק (אפשר גם לרסק עם מזלג).
  3. מעבירים לקערה רחבה, מוסיפים גבינת שמנת, שום כתוש, גבינת פרמזן ותבלינים. מערבבים היטב עד לאיחוד. מעבירים את המלית לשקית זילוף ומכניסים למקרר עד לשימוש.
  4. הכנת הבצק:  בקערה רחבה מניחים את כל רכיבי הבצק לפי הסדר, ולשים בידיים לכדור בצק אחיד ונעים, במידה והבצק מרגיש לכם יבש הוסיפו עוד כפית שמן (ניתן להכין את הבצק גם במיקסר).
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר למשך כ-30 דק’.
  6. עיצוב הבורקיטס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים את הבצק. מרדדים לעלה דק וקורצים לעיגולים (אני קרצתי עיגולים בקוטר 10 ס”מ). מזלפים מהמלית במרכז העיגול, מברישים במעט מים צד אחד של העיגול, סוגרים לצורת בורקיטס ומהדקים את קו התפר בעזרת מזלג.
  8. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומסדרים את הבורקיטס בתבנית. מברישים כל בורקיטס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  9. אופים בתנור במשך כ- 20-25 דק’, או עד להשחמה.
  10. מצננים מעט (אם תצליחו להתאפק) וזוללים.

חשוב לדעת

  • השתדלו לא להעמיס יותר מדיי מהמלית, כדי שתוכלו לסגור את הבורקיטס.
  • מומלץ להכפיל כמויות.
  • ניתן להשתמש בגבינה לבנה במרקם שמנת (לא רגילה).

אולי תאהבו גם: בורקיטס גבינות וזיתים | בורקיטס חציל ובולגרית | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | קרואסון עגבניות ובולגרית

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.