⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אז נתחיל בקצת רקע על בקלאווה (הרי מה יותר טוב מלדעת קצת יותר על מה שהולכים להכין, מעבר למצרכים:) ). הבקלאווה היא ממתק מאוד נפוץ בהרבה מטבחים, כגון המטבח היווני, הטורקי, הרומני (גם אני הופתעתי) הארמני ועוד.
לבקלאווה יש מגוון צורות ושיטות הכנה. בקלאווה עשויה לרוב משכבות דקות של בצק פילו (אגב, משמעות המילה “פילו” היא עלה ביוונית) במילוי תערובת פיסטוקים ואגוזים, טבולה בסירופ מתוק וסמיך או דבש. הפעם בחרתי להכין גרסה שונה אך גם מוכרת, בקלאווה מגולגלת בשערות קדאיף, שהוסיפו עוד טעם מיוחד וקראנציות.
דווקא בקלאווה מגולגלת קרויה במטבח הטורקי בשם “סאראיליאה” (סאראי הוא ארמון הסולטאן).
יאללה – נגמר השיעור, אפשר להתחיל בהכנות 🙂
לתבנית פיירקס מרובעת 35 ס”מ
תוכן עניינים
מצרכים (לכ-30 יחידות בקלאווה)
- חבילת שערות קדאיף מופשרת לילה במקרר.
- 150 גרם חמאה מומסת.
למלית
- 100 גרם שקדים.
- 50 גרם אגוזי מלך.
- 200 גרם פיסטוק.
לסירופ
- 240 מ”ל מים.
- 250 גרם סוכר.
- כף מיץ לימון.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת המלית: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את כל חומרי המלית וטוחנים גס.
- בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את החמאה ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לוקחים קבוצה קטנה משערות הקדאיף וחותכים לחצי (שיערות הקדאיף ארוכות, ולכן יש צורך לחצות כל קבוצה לשניים בכדי להימנע מגליל עבה ודחוס).
- מברישים במעט חמאה מומסת (אם החמאה התמצקה יש לחמם אותה שוב במיקרו), מוודאים שאין לנו רווחים גדולים מדיי בין שערות הקדאיף, ומניחים כף מהמלית שטחנו.
- מתחילים לגלגל ולהדק ככל האפשר עד לקבלת גליל יפה ויציב.
- מברישים במעט חמאה את תבנית הפיירקס, ומניחים את הגליל כשצד התפר יושב על תחתית התבנית בכדי למנוע פתיחה של הגליל.
- ממשיכים באותו האופן ומניחים כל גליל צמוד לשני עד לסיום.
- מברישים בחמאה מומסת, ומכניסים לאפייה של 30-35 דק’ עד השחמה.
- בנתיים מכינים את הסירופ: בקלחת שמים מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים עד להסמכה, ומניחים בצד לצינון.
- כשהבקלוואה יוצאת מהתנור בעודה חמה, שופכים מעליה בנדיבות את סירופ הסוכר.
- אם נשאר לכם מעט מהמלית ניתן לפזר מעל הבקלאווה.
- מצננים בטמפ’ החדר, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים לקירור מלא.
חשוב לדעת
- במלית אין סוכר, זו לא טעות! סירופ הסוכר אחראי על המתיקות.
- אם נשאר לכם עוד מהמלית ניתן לשים בקופסא ולאחסן במקרר.
עוד מתכונים שלי שאולי יעניינו אתכם: עוגיות פלורנטין עם ריבת משמש | עוגיות ריפעת מרוקאיות (רייף) | חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד | בראוניז שוקולד צ’יפס