⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
גביניות שמרים קלאסיות רכות ואווריריות במילוי גבינה מתוקה. אני בטוחה שאתם מכירים את הגביניות הקלאסיות שיש בכל מאפיה מתחת לבית, ולא פעם נתקלתם בריח המושלם שלהן בדיוק כשהן יצאו מהתנור. ושלא נדבר על המרקם והמתיקות של מלית הגבינה… שזה דבר מדהים בפני עצמו. במידה ואתם אוהבים, תוכלו להוסיף למלית מעט גרידת לימון או צימוקים. אצלנו בבית אוהבים אותן ללא כל תוספת.
מצרכים לגביניות שמרים – כ-12 יחידות בינוניות
תוכן עניינים
לבצק
- 130 מ”ל חלב (2\1 כוס + כף).
- 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
- 5 גרם שמרים יבשים (כפית).
- 30 גרם שמן (3 כפות).
- ביצה L.
- 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות).
למלית גבינה
- 250 גבינת טוב טעם לאפייה.
- חלמון L.
- 10 גרם קורנפלור (כף).
- 10 גרם פודינג וניל (כף).
- 35 גרם אבקת סוכר (3 כפות+ כפית).
- כפית תמצית וניל.
להברשה
- ביצה טרופה.
- כף חלב.
אופן ההכנת הגביניות
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר מניחים חלב, סוכר ושמרים. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך כ-5 דק’.
- מחברים וו לישה, מוסיפים שמן, ביצה וקמח ולשים כ-7 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק (ניתן ללוש גם בידיים).
- משמנים קערה במעט שמן, מניחים את הבצק ומשמנים גם אותו במעט שמן. משאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-שעה או עד להכפלת הנפח (שימו לב שבימים קרים זמן ההתפחה מתארך).
- סמוך לסיום זמן ההתפחה מתחילים בהכנת מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את הגבינה ומעבדים אותה במשך כ-דקה. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומעבדים להטמעה.
- מוסיפים קורנפלור, פודינג ואבקת סוכר, ומעבדים לקרם חלק וסמיך.
- מעבירים את הקרם לזקית זילוף ומניחים בצד.
- עיצוב הגביניות: מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים את הבצק. מקמחים גם את כדור הבצק במעט קמח, ומרדדים למלבן בעובי 2\1 ס”מ.
- קורצים \ חותכים לריבועים בגודל 6-10 ס”מ (10 ס”מ יצאו לכם גביניות מעט יותר גדולות). מזלפים באמצע הריבוע ממלית הגבינה, וסוגרים לצורת מעטפה (תוכלו להיעזר בסרטון).
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את הגביניות במרווחים. מכסים במגבת נקייה, ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר במשך כ-30 דק’. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
- לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב.
- אופים כ-14-15 דק’ או עד להזהבה.
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
אולי תאהבו גם: מאפה שמרים קינמון | מאפה מוצרלה ועשבי תיבול | מאפה תרד בולגרית וצנוברים | מאפה בצל ופטריות | אצבעות שום וגבינה