⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
לפעמים, כל מה שצריך זאת חתיכת עוגה טובה ופשוטה, שאפילו יכולה לקחת אתכם אחורה בזמן לבית סבתא. עוגת טורט אגוזים עדינה, רכה ואוורירית שתמיד מצליחה. עוגה קלה להכנה שמתאימה לכל שעה ביום, ולכל יום. הוספתי לבלילה מעט קפה נמס שמעשיר את העוגה עוד יותר, ומוסיף ארומה וטעם.
מצרכים לעוגת טורט אגוזים – תבנית מרובעת 26 ס”מ \ 24 ס”מ לעוגה גבוהה יותר
תוכן עניינים
- 6 חלמונים L בטמפ’ החדר.
- 70 גרם סוכר (4\1 כוס + כף).
- 100 גרם שמן (2\1 כוס).
- 120 מ”ל מיץ תפוזים (2\1 כוס).
- 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
- 2.5 גרם קפה נס (2\1 כפית).
- 80 גרם אגוזי מלך (4\3 כוס).
- 6 חלבונים L בטמפ’ החדר.
- 110 גרם סוכר (2\1 כוס + כף).
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את אגוזי המלך בפולסים קצרים (אחרת האגוזים יפרישו שמן ויהפכו לעיסה) ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה רחבה מניחים חלמונים וסוכר (70 גרם – 4\1 כוס + כף), טורפים היטב עד לאיחוד. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים שוב.
- מוסיפים את השמן וטורפים היטב. מוסיפים אל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים ומקציפים כ-2 דק’ עד לקבלת בועות קטנות. מוסיפים את הסוכר (110 גרם- 2\1 כוס + כף), ומקציפים עד להיווצרות קצף יציב אך רך.
- מקפלים את קצף החלבונים אל הבלילה ב-3 פעימות. מוסיפים את אגוזי המלך ואת נס הקפה, ומקפלים בעדינות עד להטמעה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה \ משמנים קלות, ושופכים את הבלילה.
- אופים כ-50-60 דק’ או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
אולי תאהבו גם: עוגת טורט לימון | עוגת טורט שקדים | עוגת קוקוס הדרים | עוגת קפה (קופי קייק) כמו בסטארבקס