⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כל מי שביקר בארה״ב, כנראה נתקל באחד מסניפי רשת ״סינבון״ שמוכרים מוצר אחד: שבלול בצק שמרים ממכר וחלומי עם המון קינמון וסוכר חום. שילוב מושלם של סינמון (קינמון) ורול (גלילה). במזג האוויר החורפי הזה הכי כיף להתכרבל מתחת לשמיכה, עם כוס תה וסינרול חם וריחני שהרגע יצא מהתנור.
מצרכים לסינרול
תוכן עניינים
לבצק
- 580 גרם קמח.
- 6 גרם שמרים יבשים (כפית).
- 100 גרם סוכר לבן.
- 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 235 מ”ל חלב.
- 2 ביצים.
- 1 חלמון.
- 6 גרם מלח.
למילוי
- 180 גרם סוכר חום כהה (לא דמררה)
- 17 גרם קינמון.
- 80 גרם חמאה רכה – למריחה.
לסירופ הסוכר
- 100 מ”ל מים.
- 100 גרם סוכר.
אופן ההכנה
- מערבבים את החלב והשמרים יחד ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח ואת קוביות החמאה ומעבדים כמה דק’.
- מוסיפים את הביצים, החלמון והחלב ומעבדים במשך כ-8 דק’, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בנילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-שעה.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק להוצאת אוויר.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומרדדים את הבצק למלבן ארוך.
- הכנת המילוי: בקערה מערבבים סוכר חום וקינמון עד לאיחוד.
- ממיסים את החמאה כ-15 שניות במיקרו, (לא המסה מלאה אלא רק עד שהיא רכה.)
- מורחים את החמאה הרכה בשכבה דקה ואחידה על הבצק.
- מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון בשכבה אחידה, ומגלגלים לגליל ארוך.
- חותכים לשבלולים, ומניחים על תבנית במרווחים קטנים (אני התשמשתי בתבנית של ארקוסטיל עם ציפוי מונע הידבקות, אם אין ברשותכם תבנית דומה – יש לרפד בנייר אפייה)
- מכסים במגבת נקייה, ומתפיחים למשך כ- 35 דק’.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 30 דק’ או עד להשחמה.
- לסירופ הסוכר: מבשלים את המים והסוכר יחד, עד להמסת הסוכר והסמכה קלה.
- מברישים את הסינרולים בסירופ סוכר ישר כשהם יוצאים מהתנור.
- מצננים לחלוטין וזוללים.
חשוב לדעת
- ניתן לוותר על סירופ הסוכר, אך הוא עוזר בשמירת הטריות של הסינרול.
- את הסינרול שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
- מומלץ לחמם את הסינרול כ- 10 שניות במיקרו ואז לזלוז 🙂
אולי תאהבו גם: שבלולי שמרים במילוי שקדים פקאן וקינמון | עוגיות שקדים קטנטנות | רולדת ריבת חלב אישית | עוגת שוקולד פיסטוק חגיגית