⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות פלורנטין (מכונות גם עוגיות פלורנטינר או פלורנטינים, על שם העיר פירנצה), מורכבות מבצק סבלה דק ופריך, עם שכבה דקה של ריבת משמש ושקדים פרוסים בתערבות דבש. שילוב מושלם של טעמים ומרקמים, שיוצרים עוגיות פלורנטין יפייפיות וטעימות במיוחד.
אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי 🙂
מצרכים לסבלה
תוכן עניינים
- 240 גרם קמח.
- 95 גרם אבקת סוכר.
- 35 גרם אבקדת שקדים.
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- ביצה L.
- קורט מלח.
- 2 כפות ריבת משמש- למריחה על הבצק.
מצרכים לתערובת שקדים ודבש
- 60 גרם סוכר.
- 60 מ”ל שמנת.
- 40 גרם חמאה.
- 20 גרם דבש.
- 150 גרם שקדים פרוסים.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת בצק הסבלה: במיקסר עם וו גיטה שמים קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים וקורט מלח ומערבבים לאיחוד חומרים.
- מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה, תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה עד להיווצרות פירורים קטנים.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד הבצק (יש להימנע מעיבוד יתר).
- פותחים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט, מניחים עליו את הבצק ומעל מניחים שוב נייר אפייה. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס”מ ובגודל של תבנית התנור (לא חייב להיות ישר ומדוייק, אחרי האפייה חותכים את הקצוות).
- מניחים על תבנית התנור ומכניסים לקירור של שעה.
- מחממים תנור ל-150 מעלות וקולים את השקדים הפרוסים כ 7-8 דק’ (חשוב לערבב מדיי פעם כדי שלא יישרפו).
- לאחר קירור הבצק מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ואופים 17-20 דק’.
בנתיים, מכינים את תערובת השקדים
- בקלחת שמים סוכר, חמאה, שמנת ודבש ומבשלים באש נמוכה עד לביעבוע.
- לאחר מכן מורידים מאש ומוסיפים את השקדים הקלויים, מערבבים היטב לאיחוד ומניחים בצד.
- כשהבצק יוצא מהתנור מורחים 2 כפות ריבת משמש בשכבה דקה ואחידה.
- שופכים מעל את תערובת השקדים שהכנו ומורחים גם אותה בשכבה אחידה על כל הבצק.
- מכניסים לאפייה נוספת בחום של 160 מעלות כ-20 דק’ עד השחמה.
- ניתן לחכות לצינון מלא של העוגיות ואז לחתוך לצורות, אך אני נוהגת לחתוך בעוד העוגיות חמות מה שמקל על החיתוך ויוצר צורות יפות יותר ואחידות.
- אם בחרתם לחתוך את העוגיות כשהן חמות, שימו לב לא להרים אותן עד לצינון מלא.
חשוב לדעת
- את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפ’ החדר.
- ניתן לוותר על ריבת המשמש אם לא אוהבים.
- אני בחרתי לחתוך לפסים ארוכים, אך כמובן שתוכלו לחתוך גם לריבועים.
- אם נשאר לכם מהבצק תוכלו לעטוף אותו בניילון נצמד ולהקפיא אותו עד כ- חודש.