⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
במבט ראשוני אני בטוחה שכולכם תחשבו שאלו הן עוגיות רייבה (עוגיות חול), אך אל תתנו לצורה להטעות אתכם. אחרי המתכון הקצר הזה, תקבלו עוגיות שקדים דקות ופריכות, מהירות להכנה שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה. עוגיות מצויינת למשלוחי המנות או לצנצנת על השיש.
מצרכים לכ- 20 עוגיות שקדים
- 100 גרם אבקת שקדים (כוס).
- 150 גרם קמח (כוס + כף).
- 4\1 כפית אבקת אפייה.
- 100 גרם אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות).
- ביצה L בטמפ’ החדר.
- 75 גרם נטורינה רכה \ חמאה רכה.
- שקדים שלמים טבעיים לקישוט.
אופן ההכנה
- בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ואבקת שקדים. מערבבים ומוסיפים קוביות נטורינה רכה \ חמאה רכה.
- לשים עם הידיים עד למרקם של חול. מוסיפים את הביצה, ולשים לכדור בצק אחיד ודביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-30 דק’.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, קורצים פיסות בינוניות ומגלגלים לעיגולים. משטחים את העיגולים בעזרת הידיים לצורת “פיתה”.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את העוגיות במרווחים ומניחים שקד במרכז כל עוגיה.
- אופים כ-15 דק’ או עד להזהבה (תוכלו לבדוק את תחתית העוגיה).
- מצננים לחלוטין ורק לאחר מכן מרימים את העוגיות מהתבנית.
אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ של סבתא | עוגיות תמרים ושומשום | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק | עוגיות ריבה סנדוויץ׳