⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
אומנם אני כל כך אוהבת את המתכון שלי לעוגת גבינה אפויה קלאסית, ולרוב אני לא מחליפה אותה. אך הפעם עשיתי מעט שינויים, ואני חייבת להודות שהתוצאה היתה משגעת! התקבלה עוגת גבינה גבוהה עם רכות מושלמת, וטעם מיוחד. ולכל הטוב הזה שידכתי רוטב של פירות יער, שהוסיף יופי וחמיצות שהשתלבה נהדר. תוכלו לשנות את הרוטב לרוטב תותים, אוכמניות או כל רוטב אחר שתרצו.
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- על הביצים והגבינות להיות בטמפ’ החדר.
- יש לסנן את הגבינות מנוזלים.
- להימנע מקיפול “אגרסיבי” בעת הוספת קצף החלבונים.
- גובה העוגה נקבע לפי גובה הבלילה בתבנית.
- ניתן לאפות את העוגה גם בסיר גחנון באותו הקוטר.
מצרכים לעוגת גבינה אפויה עם רוטב פירות יער – תבנית עגולה 24 ס”מ
לעוגה
- 6 ביצים L בטמפ’ החדר- מופרדות.
- 700 גרם גבינה לבנה 9%.
- 200 גרם שמנת חמוצה (מיכל).
- 220 גרם סוכר (כוס +2 כפות).
- 20 גרם פודינג וניל (2 כפות).
- 80 גרם קורנפלור (2\1 כוס +כף).
- כפית תמצית וניל.
- קורט מלח.
לרוטב פירות יער
- 150 גרם פירות יער קפואים.
- 10 מ”ל מיץ לימון (כף).
- 30 גרם סוכר (3 כפות – ניתן להוסיף במידת הצורך)
- 60 מ”ל מים (4\1 כוס).
אופן ההכנה – עוגת גבינה ופירות יער
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- במסילה האחרונה של התנור, מניחים תבנית עם מים חמים ליצירת סביבת אדים.
- משמנים את התבנית, מרפדים את הדפנות בנייר אפייה ומשמנים גם את נייר האפייה (כדי שהעוגה תוכל לעלות מעבר לדפנות התבנית).
- בקערה רחבה מניחים חלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה ותמצית וניל וטורפים.
- מנפים אל הבלילה קורנפלור ופודינג וניל, וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח, מקציפים כמה דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומשיכים להקציף במהירות בינונית עד להיווצרות קצף יציב, אך לא נוקשה מדיי.
- מוסיפים אל קערת הגבינות 2\1 מכמות קצף החלבונים, ומקפלים בעדינות. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד לאיחוד (השתדלו לא לקפל יותר מדיי, כדי לא להוריד מנפח הבלילה).
- שופכים את הבלילה לתבנית, ומכניסים לתנור למשך כ-10-15 דק’ עד לקבלת קרום שחום. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים עוד כשעה (עד שהעוגה שחומה, גבוהה וקפיצית למגע).
- מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה כ-שעה נוספת בתנור כבוי.
- מוציאים את העוגה, מניחים לצינון ומכניסים למקרר למשך לילה שלם (לאחר הקירור העוגה יורדת לגובה המקורי).
- הכנת הרוטב: בקלחת מניחים סוכר, מים, מיץ לימון ואת פירות היער. מבשלים על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך אך הפירות עדיין נשארים שלמים (במידה ואתם אוהבים רוטב חלק, תוכלו לטחון אותו בבלנדר מוט).
- מעבירים את הרוטב לקופסה אטומה, ומניחים במקרר עד לקירור העוגה.
- למחרת משחררים את העוגה מהתבנית, חותכים למשולשים, מערבבים את הרוטב ושופכים מעל כל חתיכה (במידה והרוטב סמיך מדיי, תוכלו להסיף כף מים ולערבב).
חשוב לדעת
- אני ממליצה להניח את הרוטב ממש סמוך לזמן האכילה.
- תוכלו להמיר את פירות היער באוכמניות, תותים, פטל או כל פרי אחר.
אולי תאהבו גם: פאי גבינה ולוטוס | רולדת גבינה ואוראו ללא אפייה | עוגת גבינה פירורים | עוגת גבינה קרמל ובייגלה