⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
ושוב בפינתנו ״עוגות קלות להכנה״, הנה לכם מתכון קל ופשוט להכנת עוגת טורט לימון רכה ואוורירית, פרווה וללא הפרדת ביצים. אין ספק שאתם הולכים לשמור אותה ברשימת המתכונים הקבועים שלכם. עוגה לימונית עם טעם וריח משגע שתמיד מתאימה לצד כוס תה חם.
מצרכים לעוגת טורט לימון – תבנית מרובעת 26 ס”מ \ 24 ס”מ לעוגה גבוהה יותר
תוכן עניינים
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 200 גרם סוכר (כוס).
- 140 גרם שמן.
- 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות).
- שקית אבקת אפייה.
- לימון אחד בינוני מגורד + המיץ שלו.
- מעט אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה וגרידת לימון, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר. מקציפים במשך כ-5 דק’ עד לבלילה תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה.
- מוסיפים ב-3 פעימות את החומרים היבשים שערבבנו בקערה, ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים מעט.
- מקפלים את הבלילה בעזרת לקקן, כדי לוודא שלא נשארו שאריות של קמח בתחתית הקערה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה (אפשר רק לשמן אותה), ושופכים את הבלילה.
- אופים במשך כ-40-45 דקות, מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- ניתן לאפות את העוגה גם בתבנית עגולה 24 ס”מ.
- שימו לב לזמני האפייה.
אולי תאהבו גם: עוגת טורט שקדים | עוגת שיש שוקולד תפוז | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת טורט אגוזים כשרה לפסח