⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כשהכנתי את העוגה הזאת, כולם היו בטוחים שמדובר בעוגת גבינה אפויה, אך הם הופתעו לדעת שאין בה אפילו גרם אחד של גבינה. עוגת שוקולד לבן וקוקוס היא עוגה מפנקת, עשירה בטעמה ובעלת מרקם מושלם. גם אם אתם לא מחובבי השוקולד הלבן, עוגת שוקולד לבן וקוקוס בהחלט הולכת להפתיע אתכם!
כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים
תוכן עניינים
- אם תרצו עוגה גבוהה יותר, תוכלו להכין בתבנית מעט יותר קטנה.
- אל תוותרו על הקוקוס, הוא ממש מוסיף לעוגה.
מצרכים לתבנית מרובעת 26 ס”מ
לעוגה
- 300 גרם שוקולד לבן.
- 160 גרם חמאה.
- 100 מ”ל שמנת מתוקה.
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים.
- 100 גרם סוכר.
- 20 גרם סוכר (ראו הערות).
- 110 גרם קמח.
- כפית אבקת אפייה.
- 30 גרם קוקוס.
לקצפת
- 240 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל).
- 30 מ”ל חלב (2 כפות).
- כף פודינג וניל.
- כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה
- בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן, חמאה ושמנת מתוקה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (לערבב בין פולס לפולס)
- בקערה נוספת שמים חלמונים ו20 גרם סוכר , טורפים עד לאיחוד.
- לאחר שתערובת השוקולד התקררה מעט, שופכים אותה אל תערובת החלמונים וטורפים היטב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים חלבונים ומקציפים כ- 2 דק’ עד להיווצרות בועות קטנות.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים 100 גרם סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך עדין רך.
- מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת השוקולד וטורפים בעדינות (להוסיף מעט בכל פעם, לא לשים את כל הכמות בפעם אחת).
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד, ומנפים אותם אל התערובת.
- טורפים עד שהקמח נטמע בבלילה (להימנע מעיבוד יתר).
- מוסיפים את הקוקוס וטורפים שוב לאיחוד.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ושופכים את הבלילה.
- אופים את העוגה 25 דק’ על 170 מעלות, לאחר מכן מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים עוד כ-20 דק’.
- מניחים את העוגה לצינון מלא.
- מחלצים מהתבנית, חותכים את צידי העוגה כדי לקבל ריבוע סימטרי וחותכים לריבועים.
- הכנת הקצפת: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים שמנת מתוקה, חלב, פודינג ותמצית וניל, ומקציפים עד להיווצרות קצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים מעל כל ריבוע.
- ניתן לגרד מעל עוד קצת שוקולד לבן 🙂
- ניתן לאכול אותה כבר כך, אך אני ממליצה להתאפק מעט ולהכניס את ריבועי העוגה ללילה במקרר כדי שהעוגה תספוג את כל הטעמים, ואז לזלול.
חשוב לדעת
- את ריבועי העוגה שומרים במקרר כשהם עטופים היטב.
אולי תאהבו גם: עוגת מייפל שקדים ואגוזים | אצבעות לוטוס שוקולד ופצפוצי אורז | ריבועי עוגת שוקולד צ’יפס | עוגת גבינה 3 שכבות