fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אחרי שאהבתם כל כך את המתכון לעוגת שיפון וניל, מגיע מתכון חדש לעוגת שיפון בטעמי קפה. עוגה רכה עוד יותר, עם ריח משגע וטעם עדין של קפה. אומנם היא מעט יותר נמוכה מעוגת שיפון וניל, אך לטעמי היא לוקחת בגדול. עוגת שיפון קפה קלה להכנה, שנשארת רכה ועסיסית גם כמה ימים אחרי.

עוגת שיפון קפה | צילום: ספיר דהן
עוגת שיפון קפה | צילום: ספיר דהן

מצרכים לעוגת שיפון קפה – תבנית אנג’ל 24 ס”מ

  • 6 ביצים L בטמפ’ החדר – מופרדות.
  • 150 גרם סוכר (2\1 1 כוסות).
  • 180 גרם קמח (כוס + 4 כפות).
  • 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
  • 10 גרם קפה נמס מגורען (כף).
  • 70 מ”ל מים חמים (4\1 כוס + כף).
  • 100 גרם שמן (2\1 כוס).
  • כפית תמצית וניל.
  • קורט מלח.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה מניחים קפה נמס מגורען ומים חמים, מערבבים ומניחים לצינון למשך כ-2 דק’.
  3. בקערה רחבה מניחים חלמונים, תמצית וניל, שמן, נוזל הקפה, קמח ואבקת אפייה. טורפים הכל לבלילה אחידה וסמיכה.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים וקורט מלח. מקציפים על מהירות בינונית למשך כמה דק’, עד להיווצרות בועות קטנות.
  5. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ורך אך לא נוקשה (חשוב לשים לב לא להקציף יותר מדיי, אלא עד למרקם רך).
  6. מעבירים 2\1 מכמות קצף החלבונים אל הקערה, ומקפלים בעזרת לקקן.
  7. מוסיפים את שאר הקצף, ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  8. שופכים את הבלילה אל התבנית, ומכניסים לאפייה למשך כ- 50-60 דק’.




    עוגת שיפון קפה | צילום: ספיר דהן



  9. כשהעוגה יוצאת מהתנור, הופכים אותה ומשאירים אותה כך עד לצינון מלא.
  10. לאחר הצינון, עוברים עם פלטה או סכין על דפנות התבנית ומשחררים את העוגה.

חשוב לדעת

  • זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, לכן בידקו את העוגה לאחר כ-50 דק’ והוסיפו זמן אפיה במידת הצורך.
  • אם בחרתם להכין את העוגה בתבנית עגולה ולא בתבנית אנגל, יש לשמן את התבנית (וכמובן שאין צורך להפוך אותה לאחר האפייה).
  • את העוגה שומרים בטמפ’ החדר כשהיא מכוסה היטב, עד כ-4 ימים.

אולי תאהבו גם: עוגת שוקולד קוקוס | עוגת שיש שוקולד וניל | עוגת שוקולד צ’יפס קפה | עוגת פיסטוק לימון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.