⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עונת הדובדבנים כבר החלה וזה הזמן למאפה רך ואוורירי בשילוב דובדבנים מתוקים. צמת שמרים במילוי קרם שקדים עשיר, דובדבנים ושקדים פרוסים. מאפה שמרים יפייפה (וואו, כמה שהוא יפה….) וטעים שלא תוכלו לעמוד בפניו.
מצרכים ל-2 צמות שמרים
תוכן עניינים
לבצק:
- 600 גרם קמח ( 4 כוסות + 4 כפות).
- 10 גרם שמרים יבשים (כף).
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 220 מ”ל חלב (כוס פחות 2 כפות).
לקרם השקדים:
- 2 ביצים L בטמפ’ החדר.
- 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 125 גרם אבקת סוכר (כוס).
- 125 גרם אבקת שקדים (כוס +2 כפות)
- 25 גרם קורנפלור (2 וחצי כפות).
למלית + ציפוי:
- 150 גרם דובדבנים טריים, מגולענים וחצוים ל-2 (ניתן להמיר לקפואים).
- ביצה טרופה.
- 50 גרם שקדים פרוסים.
- אבקת סוכר (לפיזור על העוגות).
אופן הכנת צמת שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים:
- מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר. מעבדים על מהירות נמוכה כ-דקה.
- מוסיפים קוביות חמאה, חלב וביצים, ומעבדים במשך כ-8 דק’ עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
- משמנים קערה במעט שמן, ומניחים את כדור הבצק בפנים. מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
- בינתיים מכינים את קרם השקדים: בקערת מיקסר נקייה עם וו גיטרה, מניחים חמאה רכה ומעבדים במהירות נמוכה למשך כמה דק’ עד לקבלת מרקם משחתי.
- מוסיפים אבקת שקדים ואבקת סוכר, ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים גם את הקורנפלור ומעבדים.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, ומעבדים עד שהן נטמעות (קרם השקדים צריך להיות במרקם מעט נוזלי, הוא מתייצב לאחר הקירור).
- מעבירים את קרם השקדים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- עיצוב המאפה: מקמחים משטח עבודה במעט קמח. לשיים את הבצק להוצאת אוויר, ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים.
- מניחים כדור אחד על משטח העבודה. מרדדים למלבן בעובי של כ-2\1 ס”מ, ומישריים את הקצוות בעזרת סכין או גלגלת.
- בעזרת סרגל מסמנים (לא חותכים) במרכז הבצק, מלבן צר וארוך (לא חייב, ניתן פשוט להניח את הקרם במרכז המלבן) תוכלו להיעזר בסרטון.
- בקצוות של הבצק חותכים 2 קווים מקבילים למלבן שיצרנו, שישמשו לסגירת הקצוות של העוגה.
- חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות שוות.
- מורחים במלבן שיצרנו קרם שקדים, ומפזרים דובדבנים מעל.
- קוליים לצורת צמה בשתי וערב.
- ממשיכים באותו האופן גם עם כדור הבצק השני. מניחים את צמות השמרים במרווחים, על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.
- מברישים את הצמות בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
- מכניסים תנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-30-35 דק’ או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.
- מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר.
חשוב לדעת
- לקרם השקדים יש נטייה להתפשט במהלך האפייה, אל תתרגשו אם קרם השקדים יוצא מעט מהמאפה, עדיין יש המון מלית בפנים 🙂
- לא אוהבים דובדבנים? תוכלו להמיר לאוכמניות או אפילו לשוקולד צ’יפס.
- את צמות השמרים מאחסנים בטמפ’ החדר כשהן מכוסות היטב.
- במידה ונשאר לכם ממלית השקדים, תוכלו להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר למספר שבועות.
אולי תאהבו גם: עוגיות שקדים | עוגת שקדים שוודית (עוגת איקאה) | עוגת מייפל שקדים ואגוזים | אצבעות שמרים במילוי קרם פטיסייר