⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
המתכון המושלם לראש השנה: ריבועי שקדים ודבש. שכבת בצק פריכה עם ציפוי שקדים זהוב וטעים בתערובת של דבש וחמאה. הכנה פשוטה אך מרשימה שמתאימה לכל מי שרוצה להכין משהו מתוק וטעים בקלות.
מצרכים לריבועי שקדים ודבש
לתחתית:
- 140 גרם חמאה רכה.
- 200 גרם קמח (1/2 1 כוסות פחות כף).
- 70 גרם אבקת שקדים ( 1/2 כוס + 2 כפות).
- 60 גרם סוכר (1/4 כוס).
- קורט מלח.
- 1/4 כפית קינמון (לא חובה).
- ביצה L.
לשכבת השקדים:
- 200 גרם שקדים פרוסים.
- 60 גרם סוכר (1/4 כוס).
- 60 גרם דבש.
- 60 גרם חמאה.
- כפית תמצית וניל (לא חובה).
- 100 מ״ל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
- מתחילים בהכנת התחתית – מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה רחבה מניחים קמח, אבקת שקדים, סוכר, מלח וחמאה רכה חתוכה לקוביות, ולשיים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, ולשיים שוב לבצק אחיד ומעט דביק.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לריבוע דק ואחיד (לא חייב להיות בצורה סימטרית, לאחר האפייה מיישרים את הקצוות וחותכים לקוביות).
- מקלפים את נייר האפייה העליון, ומעבירים בזהירות לתבנית התנור. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, ומכניסים לאפייה קצרה של כ- 10 דקות.
- שכבת שקדים- בקלחת מניחים סוכר, חמאה, תמצית וניל, דבש ושמנת מתוקה. מביאים לרתיחה, ומערבבים כל הזמן עד להופעת בועות (ראו בסרטון מטה) מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב עד שכל השקדים מצופים.
- שופכים על התחתית שעברה אפייה קצרה, ובעזרת פלטה משטחים לשכבה דקה ואחידה.
- אופים על 170 מעלות, למשך כ-15 דק’ או עד להשחמה. שימו לב- מכיוון שאופים ללא תבנית, הנוזלים של תערובת השקדים זולגים מחוץ לבצק ולכן יכול להיות שהצדדים ישרפו.
- מצננים לחלוטין, חותכים את הקצוות השרופים לאחר מכן חותכים לריבועים.
אז סיימתם להכין?
אין כמו ריבועי השקדים והדבש כדי לחגוג את השנה החדשה במתיקות ובסמליות. פשוט להכנה ועם זאת מרשים ומיוחד, זהו קינוח שכולם יאהבו. חג שמח ושנה טובה!
אולי תאהבו גם: עוגת דבש | עוגיות שומשום ודבש | עוגת בננות ושוקולד