fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך, ריחני, טעים ויפייפה. פריך מבחוץ, אוורירי וקליל מבפנים עם מלית של קינמון וחמאה שבמהלך האפייה מתמזגת עם הבצק ויוצרת משחק צבעים יפייפה. אומנם הכנת בצק שמרים כרוך דורשת מעט יותר מאמץ והתעסקות מבצק שמרים רגיל, אבל אחרי שתכינו פעם אחת תבינו שזה אולי מרתיע בהתחלה אבל זה ממש לא נורא, והתוצאה כל כך שווה את המאמץ.

מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך | צילום ספיר דהן
מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך | צילום ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • כדי להימנע מטעויות אני ממליצה מאוד לעבוד עם משקל.
  • חשוב לעבוד בסביבת עבודה קרה.
  • החמאה, הקמח, החלב, המים והביצים צריכים להיות קרים (את הקמח הכניסו למקרר כ-30 דק’ לפני ההכנה).
  • הבצק צריך לנוח במקרר לילה שלם לפני שלב הקיפולים, ולאחר הקיפולים עוד כ-4 שעות נוספות.
  • במידה והבצק נדבק למשטח העבודה והחמאה נמסה, עוצרים את הרידוד ומכניסים למקרר.

מצרכים להכנת מאפה קינמון מבצק שמרים כרוך – כ-18 יחידות

לבצק

  • 530 גרם קמח לחם (במידה ואין ברשותכם ניתן להשתמש גם בקמח רגיל).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 60 גרם סוכר (4\1 כוס).
  • 180 מ”ל מים.
  • 25 מ”ל חלב (כ-2 כפות)
  • ביצה L קרה.
  • 5 גרם מלח (כפית).
  • 20 גרם חמאה קרה.

לקיפול

  • 220 גרם חמאה.

למלית קינמון

  • 80 גרם חמאה רכה.
  • 70 גרם סוכר (4\1 כוס + כף).
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L קרות.
  • 50 גרם קמח (2\1 כוס פחות 2 כף).
  • 20 גרם קינמון (2 כפות).

אופן ההכנה

  1. ערב קודם מתחילים בהכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים יבשים. מערבבים מעט, ומוסיפים חלב, מים, ביצה וחמאה קרה חתוכה לקוביות (20 גרם).

  2. מעבדים כ-6 דק’ עד לקבלת כדור בצק אחיד ומעט דביק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דק’ נוספות.

  3. מקמחים במעט קמח תבנית מלבנית גדולה, ומניחים את הבצק בתוכה. בעזרת הידיים משטחים את הבצק לצורך מלבן. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם (הבצק תופח מאוד במהלך הלילה, לכן חשוב לשים אותו בתבנית רחבה ובנוסף לבדוק שעטפתם את התבנית יחד עם הבצק בצורה טובה כדי למנוע מהניילון להיפתח).

  4. הכנת ריבוע החמאה: מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, דופקים מעט עם המערוך כדי לרכך אותה, ומרדדים לריבוע בגודל 20*18 ס”מ לערך. מכניסים למקרר עד למוחרת.

  5. קיפולי החמאה: מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים את הבצק. מקמחים גם אותו במעט קמח, ומרדדים למלבן באורך של 40 ס”מ. מסירים את נייר האפייה מריבוע החמאה, ומניחים אותה על חצי מהמלבן. מכסים אותה עם יתרת הבצק ומהדקים את הצדדים כדי שהחמאה לא “תברח”. מרדדים למלבן בעובי של כ-2 ס”מ ומקפלים ל-3 (מעטפה) עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה.

  6. מקמחים במעט קמח את משטח העבודה וגם את הבצק (ממש מעט, לא להעמיס), מרדדים למלבן באורך 60 ס”מ ויוצרים קיפול של 4. מקפלים 3\1 מצד אחד ומהצד השני 3\2, ולבסוף מקפלים אחד על גבי השני כך שמתקבלות 4 שכבות של בצק.

  7. מסובבים את הבצק כך שקו התפר יהיה בצד, ומרדדים שוב למלבן באורך 60 ס”מ ומקפלים ל-3 (סה”כ יש לנו 3 קיפולים – 3,4,3) עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך כ-4 שעות לפחות.

  8. סמוך לסיום זמן קירור הבצק מתחילים בהכנת מילוי הקינמון: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה רכה, סוכר ותמצית וניל ומעבדים עד להקרמה.

  9. טורפים את הביצים ומוסיפים מעט בכל פעם אל קערת המיקסר עד להטמעה (התערובת תראה לא אחידה, אבל לאחר הוספת היבשים היא תסתדר).

  10. מערבבים את הקמח עם הקינמון, מוסיפים אל המיקסר ומעבדים לתערובת משחתית ואחידה.

  11. מוציאים את הבצק מהמקרר, וחותכים ל-2 חלקים שווים. מקמחים במעט קמח, מרדדים למלבן ומיישרים את הקצוות.

  12. מורחים מלית בנדיבות לאורך כל הבצק, ומגלגלים בעדינות לגליל. חתוכים לשבלולים עבים, ומניחים בתוך תבנית שקעים. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר למשך כ-40 דק’.

  13. לאחר ההתפחה מברישים בחלבון ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-25 דק’. מניחים לצינון מלא, מחלצים מהתבנית ובמידה ורוצים מפזרים אבקת סוכר.

חשוב לדעת

  • ניתן לאפות גם ללא תבנית שקעים, ולהניח במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אך קחו בחשבון שהמאפה יתפח לצדדים וישתטח.
  • המאפה במיטבו ביום ההכנה ויום לאחר מכן.

אולי תאהבו גם: עוגת שמרים קראנץ׳ | גביניות שמרים | עוגת שמרים רוגלך | מאפה שמרים קינמון

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.