⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות מגולגלות במילוי ריבת חלב ואגוזי לוז, מבצק מהיר ורך שמורכב מ-4 מצרכים בלבד! ללא ביצים וללא אבקת אפייה. כשהכנתי את העוגיות הייתי קצת סקפטית לגבי המרקם הסופי שלהן, אבל אפילו אני הופתעתי עד כמה הן רכות ונימוחות במינימום עבודה. מגולגלות ריבת חלב טעימות וממכרות, שתוכלו להכין במגוון מילויים שונים.
מצרכים למגולגלות ריבת חלב
תוכן עניינים
לבצק
- 350 גרם קמח (2\1 2 כוסות).
- 80 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס + 2 כפות).
- 170 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 150 גרם שמנת חמוצה (אני השתמשתי ב15% שומן).
למלית
- 200 גרם ריבת חלב איכותית (כ-2\1 כוס).
- 70 גרם אגוזי לוז קלויים (2\1 כוס – אפשר להפחית).
אופן הכנת מגולגלות ריבת חלב
- טוחנים את אגוזי הלוז גס ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר הרשום. מעבדים עד להיווצרות גושי בצק גדולים, במידה והבצק מרגיש לכם מעט יבש הוסיפו כף-שתיים של חלב.
- מעבירים למשטח עבודה ולשים בידיים לכדור בצק אחיד ונעים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-20 דק’.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקמחים משטח עבודה במעט קמח, ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים (ניתן גם לחלק ל-3 ולקבל עוגיות עם פחות בצק ויותר מלית).
- מקמחים כל כדור בצק במעט קמח, ומרדדים למלבן דק (חשוב להזיז את הבצק במהלך הרידוד כדי לבדוק שהוא לא נדבק למשטח העבודה).
- מורחים שכבה אחידה של ריבת חלב, מפזרים אגוז לוז ומגלגלים לרולדה ארוכה.
- ממשיכים באותו האופן עם שאר הבצק.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים את 2 הרולדות על גבי התבנית במרווחים. בעזרת סכין משוננת מקומחת קלות, יוצרים חריצים \ סימונים מעל כל רולדה (לא חותכים עד הסוף).
- אופים בתנור למשך כ-20-25 דק’ או עד שהרולדה מעט מזהיבה.
- מצננים לחלוטין, חותכים את העוגיות לפי הסימון שיצרנו לפני האפייה ומפזרים אבקת סוכר.
אולי תאהבו גם: עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה | מגולגלות תפוחים | עוגיות שוקולד שקדים | עוגיות ריבה סנדוויץ׳ | עוגיות בלונדיז שוקולד לבן ופיסטוק