⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
מחית פרלינה היא בין המחיות הכי פופולריות בקונדטוריה. את מחית הפרלינה מכינים מאגוזי לוז שעברו קרמול, ולאחר מכן טחינה למחית חלקה. לי באופן אישי יוצא להשתמש בה לא מעט, וברגע שהתחלתי להכין אותה בבית, לא חזרתי להשתמש באחת קנויה. ההכנה מאוד פשוטה וקלה, והיתרון הכי גדול, שאתם יודעים בדיוק מה יש בתוכה, ומהי כמות הסוכר שהיא מכילה 🙂 המחית כל כך טעימה שאפשר לאכול אותה עם כפית!
מצרכים להכנת מחית פרלינה ביתית
- 175 גרם אגוזי לוז
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 40 מ”ל מים.
- 1-2 כפות שמן קנולה.
אופן ההכנה
- קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 5 דק’ (לא ניתן לוותר על שלב הקליה)
- מעבירים את אגוזי הלוז למגבת נקייה, ומתחילים לשפשף את האגוזים בעזרת המגבת כדי להסיר את הקליפה (זהירות זה חם).
- בקלחת מניחים מים וסוכר. מבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס, ומתחילות להיווצר בועות.
- מוסיפים את אגוזי הלוז, ומערבבים עם כף סילקון \ עץ, עד שכל האגוזים נעטפים בסוכר גבישי.
- מנמיכים את האש, וממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס ומתחיל להיווצר קרמל (מערבבים כל הזמן עד שאין יותר גבישי סוכר)
- שופכים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה, ומניחים כך עד לצינון מלא.
- שוברים את האגוזים לפיסות קטנות, ומעבירים אותם למעבד מזון חזק.
- טוחנים בפולסים עד להיווצרות אבקה. ממשיכים לטחון עד שהאגוזים מתחילים להפריש מעט שומן, ומוסיפים כף שמן (במידת הצורך מוסיפים עוד כף שמן).
- ממשיכים לטחון עוד כמה דק’ עד לקבלת מחית חלקה ונוזלית.
- מעבירים את מחית הפרלינה לצנצנת, ומאחסנים במקרר.
חשוב לדעת
- מחית הפרלינה יכולה להחזיק במקרר עד כ-חודש ימים.
- אין צורך להיבהל אם השמן צף למעלה, מערבבים היטב וניתן לשתמש בה.