⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
עוגיות אגוזים שמנמנות ורכות, בציפוי אגוזים גרוסים שמעניקים מעט קראנציות בכל ביס. עוגיות קלות להכנה, ללא מיקסר שניתן להכין גם בגרסה פרווה.
מצרכים לכ-35 עוגיות אגוזים
- 2 ביצים L.
- 100 גרם חמאה מומסת.
- 100 גרם סוכר (2\1 כוס).
- 110 גרם דבש (3\1 כוס).
- כפית תמצית וניל.
- 430 גרם קמח (3 כוסות + כף).
- 5 גרם אבקת אפייה (2\1 שקית).
לציפוי
- 135 גרם אגוזי מלך גרוסים (2\1 1 כוסות).
- 240 מ”ל מים (כוס).
אופן ההכנה
- מערבבים יחד קמח ואבקת אפייה ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערה רחבה טורפים חמאה מומסת, תמצית וניל וסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים במשך כ-2 דק’.
- מוסיפים את הדבש וטורפים היטב עד לאיחוד.
- מוסיפים מחצית מכמות היבשים, ומערבבים לבלילה דביקה. מוסיפים את שאר היבשים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ- 15 דק’.
- הכנת הציפוי: במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את האגוזים לפירורים גסים. ובנוסף מכינים קערה עם מים.
- יוצרים מהבצק עיגולים בגודל בינוני. מברישים כל עוגיה במעט מים, ומגלגלים באגוזים.
- מסדרים את העוגיות במרווחים שווים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ובעזרת הידיים מועכים מעט את העוגיות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 17-19 דק’.
- מצננים לחלוטין ולאחר מכן מרימים את העוגיות מהתבנית.
חשוב לדעת
- לגרסת הפרווה המירו את החמאה בנטורינה.
- ניתן להוסיף לבצק 4\1 כפית קינמון.
- ניתן להמיר את אגוזי המלך בשקדים או אגוזי לוז.
- את עוגיות האגוזים מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
אולי תאהבו גם: עוגיות שומשום ב-60 שניות | עוגיות שוקולד קוקוס | עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות שיבולת שועל קריספיות