⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
כן, קראתם נכון! עוגיות שומשום שמכינים בדקה אחת בלבד. כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה אחת – וזהו. עוגיות שומשום קריספיות, מתוקות וכל כך קלות להכנה, שתכינו כל שבוע. עוגיות ללא קמח, עם 5 מרכיבים פשוטים. אז קדימה – מבטיחה לכם שלא תצליחו להוריד מהן את הידיים.
מצרכים לעוגיות שומשום בדקה – כ-15 עוגיות
- 160 גרם שומשום (כוס+ 2 כפות).
- 30 גרם סוכר חום כהה – לא דמררה (2 כפות).
- 20 גרם דבש (כף).
- חלבון מביצה L.
- קורט מלח.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה רחבה מניחים את כל המרכיבים יחד, ומערבבים היטב בעזרת כף עד שמתקבלת בלילה אחידה, דביקה ומעט נוזלית (חשוב לוודא שלא נשארו גושים של סוכר).
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה, ומשמנים במעט שמן(ממש מעט). מכיוון שלעוגיות יש נטייה להידבק לנייר.
- ממלאים חצי כף מהתערובת, ומניחים על התבנית במרווחים שווים.
- לאחר מכן עוברים עם גב הכף על כל העוגיות, ומשטחים לצורת עיגול.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-15-16 דק’ (במידה ואתם אוהבים את העוגיות פחות שחומות ופריכות, הורידו כמה דק’ מזמן האפייה).
- מניחים לצינון מלא (לא לנסות להרים אותן לפני שהן התקררו) ומחלצים את העוגיות.
חשוב לדעת
- את עוגיות השומשום שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.
- מומלץ להכפיל כמויות, כי העוגיות נחטפות!
אולי תאהבו גם: עוגיות כעכ מתוקות | עוגיות סהרוני שקדים (סהרונים) | עוגיות שיבולת שועל קריספיות | עוגיות ביס עם שקדים ואגוזים