fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

עוגת טורט אגוזים ושומשום רכה ומהממת ביופיה. אם חיפשתם מתכון לעוגת טורט מהירה – מצאתם את מבוקשכם. מלבד הרכות והטעם, העוגה עטופה כולה בשומשום שמעניק לה טקסטורה יפה וטעם עדין של חלווה. עוגת טורט קלה להכנה, ללא הפרדת ביצים, גבוהה ואוורירית, שתשאיר את כולם פעורי פה.

עוגת טורט אגוזים ושומשום | צילום: ספיר דהן
עוגת טורט אגוזים ושומשום | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • ניתן לאפות את העוגה גם בתבנית קוגלהוף 24 ס”מ, אך העוגה תצא יותר נמוכה.
  • כדי להבטיח שהעוגה תצא בשלמותה, חשוב לשמן היטב את התבנית (קראו את ההוראות במתכון).

מצרכים לעוגת טורט אגוזים ושומשום – תבנית קוגלהוף 22 ס”מ

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 200 גרם סוכר (כוס).
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 240 מ”ל מים \ מיץ תפוזים (כוס).
  • 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות).
  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית).
  • 2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  • כ-2\1 כוס שומשום – לפיזור על התבנית.
  • 20 גרם נטורינה רכה \ חמאה לשימון התבנית.

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ואגוזי מלך קצוצים. מניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וסוכר. מקציפים כ-6 דק’ עד להיווצרות בלילה תפוחה ובהירה.
  3. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה. לאחר מכן, מוסיפים באותו האופן גם את המים \ מיץ תפוזים.
  4. מוסיפים מעט בכל פעם מתערובת היבשים, ומעבדים עד להטמעה (ימנעו מעיבוד יתר).
  5. בעזרת לקקן מקפלים בעדינות את התערובת, בכדי לוודא שלא נשארו גושי קמח בתחתית הקערה.
  6. משמנים את התבנית היטב בנטורינה רכה \ חמאה, ומפזרים שומשום על כל התבנית. מנערים מעודפים, ושופכים את הבלילה. (היעזרו בסרטון).
  7. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 40-50 דק’.
  8. מניחים את העוגה לצינון מלא, ולאחר מכן הופכים את התבנית בעדינות על צלחת \ תבנית בכדי לשחרר את העוגה.
  9. במידה ואתם אוהבים את העוגה שחומה, ניתן להכניס אותה לתנור (ללא התבנית) ל-5 דק’ נוספות של אפייה.

אולי תאהבו גם: עוגת טורט שקדים | עוגת שיש שוקולד תפוז | עוגת דבש | עוגת סולת של פעם

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.