fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

אני מבטיחה לכם שזאת העוגה הכי מוצלחת שתכינו! עוגת שוקולד רכה וגבוהה, עסיסית ומפנקת. היא כל כך קלה להכנה שאפילו לא תצטרכו להפעיל את המיקסר. תוכלו להכין אותה כעוגת יום הולדת או כפינוק לשבת בבוקר לצד כוס קפה. אני הכי אוהבת לחמם אותה מעט ולהניח כדור גלידה.

עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | צילום: ספיר דהן
עוגת שוקולד בחושה פשוטה ועשירה (פרווה) | צילום: ספיר דהן

מצרכים לתבנית מרובעת 24 ס”מ

  • 4 ביצים L בטמפ’ החדר.
  • 30 גרם קקאו (3 כפות).
  • 30 גרם סוכר (3 כפות).
  • 60 מ”ל מים (4\1 כוס).
  • 50 גרם נטורינה \ חמאה.
  • 210 גרם קמח (2\1 1 כוסות).
  • 40 גרם קקאו – ראו הערות (4 כפות).
  • שקית אבקת אפייה.
  • 300 גרם סוכר – ראו הערות (2\1 1 כוסות).
  • 200 גרם שמן (כוס).
  • 240 מ”ל מים (כוס).
  • 50 גרם שוקולד צ’יפס (אופציונלי)

לסירופ

  • 10 גרם סוכר (כף).
  • 5 גרם נס קפה (כפית).
  • 80 מ”ל מים חמים (4\1 כוס + 2 כפות).

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר.
  • 200 מ”ל שמנת מתוקה.

עוגת שוקולד בחושה – אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.

  2. בקערה מניחים קקאו (30 גרם – 3 כפות) , סוכר (30 גרם – 3 כפות), מים (60 מ”ל – 4\1 כוס) ונטורינה \ חמאה. ממיסים במיקרו בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת משחתית, ומניחים בצד עד לשימוש.

  3. בקערה רחבה נוספת מניחים קמח, אבקת אפייה, קקאו (40 גרם – 4 כפות) וסוכר (300 גרם2\1 1 כוסות) ומערבבים.

  4. מוסיפים שמן וטורפים, מוסיפים גם את המים וטורפים היטב לבלילה חלקה ונוזלית.

  5. מוסיפים את תערובת הקקאו שהכנו בשלב הראשון וטורפים לאיחוד. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.

  6. מקמחים את השוקולד צ’יפס במעט קמח ומוסיפים אותם אל בלילת העוגה.

  7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט. אופים את העוגה כ-40-50 דקות (בידקו לאחר 40 דק’ והוסיפו במידת הצורך).

  8. הכנת הסירופ: בקערה קטנה מניחים סוכר ונס קפה, מוסיפים מים חמים ומערבבים. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ.

  9. הכנת הגנאש: מניחים שוקולד ושמנת יחד, וממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה (יש לערבב בין פולס לפולס). מורחים בשכבה אחידה על עוגה.

אולי תאהבו גם: פאי שכבות מפנק | עוגת תפוזים נוסטלגית בטעם של פעם | עוגת שוקולד לבן וקוקוס | עוגיות אלפחורס | עוגיות פקאן

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.