fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

מקלות פוקצ’ה קלים להכנה, מלאים באוויר מבפנים ופריכים מבחוץ, וללא צורך במיקסר. ולכל הטוב הזה שידכתי סלסת עגבניות רעננה, עשירה בטעמים ומפנקת שהכי כיף לטבול עם פוקצ’ה חמה ומלאה בשמן זית. את כל מרכיבי הסלסה זורקים למעבד מזון שעושה בשבילכם את כל העבודה.

פוקצ'ה וסלסה עגבניות מרעננת | צילום: ספיר דהן
פוקצ’ה וסלסה עגבניות מרעננת | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • ניתן לחלק את הפוקצ’ות לפחות כדורים, ולקבל פוקצ’ות תפוחות יותר.
  • ניתן לעבד במיקסר, אבל זה כל כך פשוט להכנה שבאמת אין צורך.
  • הקפידו לעבוד עם ידיים משומנות.
  • אני טחנתי את הסלסה למרקם לא חלק, אבל תוכלו לטחון לכל מרקם שאתם אוהבים.

מצרכים לפוקצ’ה וסלסת עגבניות מרעננת

לכ-6-7 מקלות פוקצ’ה

  • 400 גרם קמח פוקצ’ה / פיצה (3 כוסות פחות כף).
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף).
  • 10 גרם סוכר (כף).
  • 280 מ”ל מים פושרים (4\1 1 כוסות).
  • 6 גרם מלח (כפית).
  • 25 גרם שמן זית (2 כפות).

לסלסה עגבניות

  • 3 עגבניות בשלות.
  • 2 שיני שום קטנות.
  • 2\1 בצל.
  • כ-4\1 צרור עלי כוסברה (ניתן להפחית אם לא אוהבים).
  • פלפל ירוק קטן (ניתן להפחית \ להוסיף לפי טעמכם).
  • 2\1 כפית מלח.
  • 4\1 כפית פפריקה אדומה חריפה \ מתוקה (ניתן להשמיט).
  • מיץ מחצי לימון.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת הסלסה: חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים במעבד מזון. מוסיפים בצל, שום ופלפל חריף (יש לחתוך אותו ל-2 ולהסיר את הגרעינים) וטוחנים דק.
  2. מוסיפים את עלי הכוסברה, מיץ הלימון והתבלינים, וממשיכים לטחון. טועמים, ומוסיפים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקופסה ומניחים במקרר עד לאכילה.
  3. הכנת הפוקצ’ה: בקערה רחבה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים בכף עץ \ סיליקון, עד לקבלת בצק במרקם דביק.
  5. הבצק יראה לא אחיד, נוזלי ודביק אך אל דאגה, בצק הפוקצ’ה מאוד אוהב נוזלים.
  6. מכסים במגבת נקייה, ומניחים להתפחה בטמפ’ החדר כ- 20 דק’.
  7. לאחר 20 דק’ משמנים את הידיים בשמן זית, מושכים את הבצק מצד ימין ומקפלים כלפי המרכז, מושכים מצד שמאל ומקפלים כלפי המרכז, ובאותו האופן מושכים את הבצק מלמטה כלפי המרכז ומלמעלה כלפי המרכז. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עוד כ- 20 דק’.
  8. לאחר ההתפחה חוזרים על אותה הפעולה שוב. סה”כ סבב של 3 קיפולים: התפחה של שעה שבה כל 20 דק’ חוזרים על אותה הפעולה. מכסים שוב במגבת ומשאירים להתפחה עוד כ-40 דק’ נוספת ללא קיפולים.
  9. משמנים את הבצק והידיים במעט שמן זית, ומחלקים ל-6 \ 7 כדורים שווים.
  10. משטחים בעזרת ידיים משומנות כל כדור לצורת “פיתה” ומגלגלים לגליל, לוחצים עליו מעט עם האצבעות כדי לשטח אותו.
  11. מסדרים את הפוקצ’ות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומשאירים להתפחה במשך כ-30 דק’.
  12. בינתיים מחממים תנור ל-240 מעלות.
  13. מברישים כל פוקצ’ה בשמן זית, ואופים במשך כ-15 דק’ או עד שהפוצ’ות תפוחות ושחומות.
  14. כשהפוקצ’ות יוצאות מהתנור, מברישים שוב בנדיבות בשמן זית. מצננים מעט, חותכים לפרוסות וטובלים בסלסה שהכנו.

אולי תאהבו גם: לחמניות שום | לחמניות מתוקות | לחם תפוחי אדמה | לחם כוסמין מלא עם גרעינים

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.