⭐ אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
⭐ הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
⭐ הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
⭐ הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.
נתחיל בזה: קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס זה רעיון גאוני. שילוב של תחתית עוגיות שוקולד צ׳יפס ממכרות, ושכבת עוגת גבינה אפויה רכה וטעימה זה ה-שילוב.
אצלנו בבית אין שבוע שעובר מבלי שיש תבנית אחת לפחות של קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס במקרר למקרה חירום.
מצרכים לתבנית מרובעת 22 ס”מ
תוכן עניינים
לעוגיות שוקולד צ’יפס
- 65 גרם חמאה קרה- חתוכה לקוביות.
- 50 גרם אבקת סוכר (2\1 כוס פחות כף).
- 40 גרם סוכר חום כהה.
- 170 גרם קמח (כוס + 3 כפות).
- 2\1 כפית אבקת אפייה.
- 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- ביצה M.
- 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).
לעוגת הגבינה
- 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
- 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
- 80 גרם סוכר לבן.
- 2 ביצים L.
- 10 גרם קורנפלור (כף).
- כפית תמצית וניל איכותית.
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
- מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים שוב לפיזור אחיד בבלילה.
- מוציאים 4\1 מכמות הבלילה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להרכבה.
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקרר עד להכנת עוגת הגבינה.
- הכנת העוגה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות יחד עם הסוכר ותמצית הוניל.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה.
- מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים את תערובת הגבינה מעל.
- מוציאים מהמקפיא את בצק העוגיות, חותכים בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל תערובת הגבינה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד כ-רבע שעה.
- מוציאים מהתנור, מצננים ועוטפים את העוגה בניילון נצמד.
- מעבירים למקרר ללילה שלם.
- לאחר לילה במקרר, חותכים לריבועים ונהנים.
חשוב לדעת
- קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס נשמרים במקרר כשהם עטופים היטב.
אולי תאהבו גם: עוגת גבינה אפויה קלאסית הכי טעימה שתכינו | קראנץ גבינה ריקוטה ושוקולד צ׳יפס | חיתוכיות יוגורט וגבינה | עוגיות מגולגלות במילוי נוטלה