fbpx

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם, טיקטוק ובפייסבוק. הכנתם? תייגו אותי בפוסט או בסטורי 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי לעוד מתכונים, טיפים ודברים מעניינים!
הצטרפו לאחת מקבוצות הוואטסאפ (קבוצה #1, קבוצה #2) וקבלו את כל המתכונים אליכם לנייד לפני כולם!
הרשמו לניוזלטר שלי ואדאג לשלוח את המתכונים ישירות למייל שלכם.

איך אני אוהבת עוגיות בראוניז. המרקם הפאדג’י שלהן, הטעם העשיר של השוקולד והסדקים המהממים שנוצרים בזמן האפייה. עוגיות בראוניז רכות בטירוף, שוקולדיות וכל כך טעימות. וההכנה שלהן? ממש פשוטה. רק שימו לב להערות לפני שאתם ניגשים להכנה.

עוגיות בראוניז | צילום: ספיר דהן
עוגיות בראוניז | צילום: ספיר דהן

כמה נקודות חשובות לפני שמתחילים

  • חשוב להכניס את הבלילה למקרר לפרק הזמן שמצויין. בסירטון שהכנתי לא הכנסתי את הבלילה למקרר מפאת חוסר זמן והבלילה הייתה נוזלית מדיי. לכן חשוב לא לדלג על כך.
  • לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את הבלילה כמה שפחות, כדי לקבל עוגיה פאדג’ית ולא דחוסה.
  • מכיוון שהשוקולד הוא המרכיב העיקרי, חשוב להשתמש בשוקולד איכותי עם לפחות 50-60% מוצקי קקאו.
  • זמן האפייה נע בין 10-11 דק’, תלוי בגודל העוגיה. חשוב לשים לב לזמן האפייה כדי לא לייבש את העוגיות.
  • לאחר האפייה העוגיות תראנה מעט לא אפויות, אך לאחר הצינון הן מתיצבות.
  • אין להרים את העוגיות עד לצינון מלא.

מצרכים לעוגיות בראוניז – כ-14 עוגיות גדולות

  • 240 גרם שוקולד מריר איכותי.
  • 60 גרם חמאה.
  • 2 ביצים L.
  • 100 גרם סוכר חום כהה (2\1 כוס פחות כף).
  • כפית תמצית וניל.
  • 4\1 כפית מלח.
  • 80 גרם קמח / אבקת שקדים.
  • 5 גרם אבקת אפייה (כפית).

אופן ההכנה

  1. בקערה רחבה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד וחמאה. ממיסים בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומניחים בצד לצינון כ-2 דק’ (יש לערבב בין פולס לפולס כדי למנוע מהשוקולד להישרף).
  2. בקערה נוספת מניחים ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח. טורפים היטב עד לאיחוד.
  3. מוסיפים אל קערת הביצים את תערובת השוקולד, וטורפים בעדינות עד לאיחוד.
  4. מנפים אל הבלילה קמח ( או אבקת שקדים) ואבקת אפייה וטורפים רק עד להטמעה ולא יותר.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-15 דק’, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה. ממלאים כף בבלילה, ובעזרת הכף הנוספת מניחים על נייר האפייה.
  7. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים (מכיוון שהעוגיות מתפשטות), ואופים כ-10-11 דק’ בלבד.
  8. מצננים לחלוטין ורק לאחר מכן מרימים את העוגיות.

חשוב לדעת

  • ניתן להוסיף לבלילה 30 גרם שוקולד צ’יפס.
  • את עוגיות הבראוניז מאחסנים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.

אולי תאהבו גם: קוביות בראוניז קוקוס ושוקולד | בראוניז אספרסו של סטארבקס | עוגיות בראוניז וחמאת בוטנים מושלמות | עוגיות בראוניז ושוקולד לבן מושחתות

עוד לא הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק!? הצטרפו כאן!

אל תשכחו לעקוב אחריי באינסטגרם וגם בפייסבוק.
הכנתם את המתכון? רוצים להשוויץ? תייגו אותי!

הרשמו לניוזלטר שלי 💗

1,000+ מנויים כבר רשומים!
הרשמו וקבלו ישירות למייל את כל המתכונים והעדכונים החדשים לפני כולם.

אל דאגה, לא נשלח אליך ספאם או נעביר את המייל שלך לצד שלישי.